Ex-spits Joren Dingemans geeft naam aan tribune bij FC Ekeren

EKEREN – Na 17 seizoenen bij de jeugd en eerste ploeg van FC Ekeren hangt Joren Dingemans zijn voetbalschoenen aan de haak. In 500 wedstrijden maakte hij meer dan 250 doelpunten voor de club en speelde hij 3 keer kampioen. Als teken van grote dank staat er nu naast het veld van FC Ekeren de ‘Joren Dingemans Tribune’.

De eerste ploeg van FC Ekeren werd dit seizoen derde in de 2e Provinciale A. Dankzij dit mooie resultaat behaalden ze een plaats in de eindronde met als inzet een promotie naar 1e Provinciale. Helaas verloor FC Ekeren de eerste wedstrijd en blijft het dus hangen in de huidige competitie.

Het werd een afscheid in mineur voor aanvaller en kapitein Joren Dingemans, die zijn laatste seizoen voor de club speelde. Joren is de zoon van Monique Schrooten en Walter Dingemans, oud-jeugdtrainer bij Germinal Ekeren. “Ik had gehoopt dat die eerste match van de eindronde nog niet mijn laatste zou zijn”, zegt Joren, die na afloop van de wedstrijd de verrassing van zijn club totaal niet zag aankomen. 

Op de tribune naast het voetbalveld prijkt in het groot zijn naam: ‘Joren Dingemans Tribune’. “Dat is heel zot, ik had het totaal niet verwacht. Ik dacht wel dat ze iets zouden hebben als afscheidscadeau, maar dit zag ik echt niet aankomen.”

Een mooi cadeau voor een mooie carrière. “FC Ekeren is echt een familieclub, anders had ik hier niet zo lang gebleven. Veel spelers ken ik al heel lang en zijn ook al die jaren trouw gebleven aan de club. Zij verdienen het ook om een tribune te krijgen als ze zouden stoppen.”

Last van het lichaam

FC Ekeren is dus een familieclub, waar Joren nu na al die jaren afscheid van neemt. “Ik heb nog de ambitie om voor de rest van mijn leven te blijven sporten, maar ik wil mijn lichaam niet kapot maken. Na elke match heb ik veel last van mijn lichaam.” Maar niet sporten is geen optie. “Ik ga nu eens andere sporten uitproberen en eens aanvoelen hoe het leven is zonder voetbal. Al sluit ik niet uit dat ik ooit nog op lager niveau op het voetbalveld zal staan.”

Joren verliet op zijn 16e Germinal Beerschot en maakte de overstap naar de junioren bij FC Ekeren. “Het lijkt helemaal niet zo lang, maar het is toch al 17 jaar geleden toen ik hier begon. We hebben veel mooie momenten meegemaakt. Het was een mooie tijd, FC Ekeren is een thuis geworden.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *