Eva-centrum Ekeren doet dringende oproep

Eva centrum, Ekeren komt op voor kwetsbare mensen die aan de onderkant van de samenleving dreigen terecht te komen. We merken dat vele gezinnen nu meer dan ooit nood hebben aan extra voedsel- en verzorgingsproducten.

De solidaire buurtwinkel is gesloten, de ontmoetingsmomenten en activiteiten werden eveneens stopgezet. Maar we laten kwetsbare gezinnen niet in de steek. EVA-centrum blijft bereikbaar.

Met 10-tallen vrijwilligers werken wij aan Noodhulp Solidariteit.eva
We maken voedselpakketten voor gezinnen in erge nood. Zo ontvingen zij gisteren alleen al 16 noodoproepen vanuit sociale diensten met de vraag om dringend bijkomende gezinnen te ondersteunen… we doen wat we aankunnen. Medewerkers van de sociale dienst bellen de klanten op en maken de afspraken.

De sociale dienst blijft bereikbaar op dinsdag en donderdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur via mail info@evacentrum.be of telefoon 03 542 64 13 indien nodig maken wij een afspraak.

De veiligheid van onze medewerkers en klanten is ook nu onze topprioriteit en nemen de strikt opgelegde maatregelen.
We zijn dringend op zoek naar mensen die bereid zijn om voedselpakketten aan de deur af te geven aan mensen die erg grote nood hebben. Een aantal gezinnen wonen in Ekeren, anderen wonen in Antwerpen (Luchtbal, 2060). Vanuit de sociale dienst kunnen wij deze mensen opbellen en hen informeren wanneer er een pakket wordt afgegeven. Om risico’s op besmetting te voorkomen, wordt gevraagd om enkel aan te bellen en het pakket aan de deur af te zetten, zeker niet naar binnen te gaan en de nodige afstand te bewaren.
Ben je bereid om een handje te helpen, laat het me zo snel mogelijk weten.

We hebben dringend nood aan meer voedsel, verzorgingsproducten en schoonmaakproducten. Wil jij mensen, bedrijven of organisaties aanspreken via e-mail, facebook, telefoon e.d. , laat het me weten.

Wil je zelf voedsel verzamelen en schenken, breng het dan op dinsdag of donderdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur naar het EVA-ontmoetingscentrum Schutstraat 10 te Ekeren. Je kan ons ook steunen via rekeningnummer BE28 0010 4683 5720 van EVA-centrum vzw. met vermelding “Noodhulp coronacrisis”.

Indien er mensen zijn die boodschappen willen doen voor oudere of zieke mensen, laat het ons even weten. Ken je mensen die nog geholpen moeten worden, we zullen bekijken wat we voor hen kunnen betekenen.

De boodschap blijft: Zorg goed voor de anderen maar ook voor jezelf.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *