Eten en slapen in Lindelo


Lillo – Vastgoedinvesteerder Taste Westerlund kocht vorig jaar het leegstaande café Lindelo. Dat wordt nu volop gerenoveerd. Eind april of begin mei opent dan een volledig gerestylede Lindelo als b&b en eetgelegenheid.
Maandenlang stond café Lindelo vruchteloos te koop. Wanneer dan plots een sticker ‘verkocht’ op het uithangbord van Vastgoed03 kleefde, vroeg iedereen zich af wie de nieuwe eigenaar was. Opnieuw bleef het maanden stil tot er onlangs een ploeg arbeiders de binnenkant van het café begonnen te strippen.  
Tanguy Westerlund kocht het bekende café aan de parking van Lillo. De nieuwe eigenaar is Taste Westerlund, dat is de naam van de nieuwe familieholding, die acht jaar geleden werd opgericht door Jean-Jacques Westerlund. Een jaar eerder werd de internationaal gereputeerde Antwerpse Westerlund Group verkocht aan Euroports. Dit betekende het einde van een eeuwlang familietraditie in de sector van logistiek en terminal operaties. De nieuwe bedrijfsnaam TASTE is afgeleid van de namen van de twee kinderen van Jean-Jacques Westerlund :  TAnguy and STEphanie. Omdat Tanguy Westerlund het te druk heeft met andere projecten, begeleidt zijn vrouw Monique Stam onder meer het project in Lillo. Ook in de Antwerpse Hoogstraat en aan de Schoenmarkt worden panden omgebouwd tot b&b’s onder begeleiding van Monique Stam.
“We zijn volop aan het renoveren om tegen mei te openen als b&b en restaurant. Op de eerste verdieping is tegen dan plaats voor twee kamers en helemaal boven komt er een kleine studio. Het café van weleer krijgt een heel andere uitstraling en wordt ook een eetgelegenheid met open keuken, zodat de gasten mee kunnen volgen hoe hun lekkers wordt klaargemaakt”, legt Monique Stam uit. Ze benadrukt uitdrukkelijk dat zijzelf Lindelo niet gaat uitbaten. “Op het Eilandje in Antwerpen opende ik vorig jaar een nieuwe interieurzaak. Mijn taak in dit project is om Lindelo een eigen stijl te geven en volledig instapklaar te maken”, aldus Stam.
“Ik ben geen echte kenner van Lillo”, geeft ze toe. “Maar we geloven wel in de toekomst van dit Scheldedorpje en daarom kochten we ook dit  pand. Het is een kwestie van langetermijnvisie. Ruim twintig jaar geleden kocht Tanguy panden op het Eilandje en dat was een goede investering. Nu reizen de prijzen daar uit de pan. Wel Lillo is nu nog betaalbaar.”
Aan de Scheldelaan beginnen weldra grote wegeniswerken, die een impact hebben op de bereikbaarheid van Lillo. De Sigmaplannen, die de dijken moeten verhogen, komen er ook aan. Toch geloven de nieuwe eigenaars niet dat die infrastructuurwerken hun project kunnen onderuit halen. “Kijk naar de situatie in Antwerpen op dit moment. Overal zijn er werken. Die geven op de lange termijn een meerwaarde en dat moeten we voor ogen houden!”
De nieuwe Lindelo verwelkomt uiteraard toeristen, maar dat is niet de primaire doelgroep. “Veel havenbedrijven zoeken tijdelijke logies voor personeel. Lindelo ligt midden in de haven en daarom is deze b&b voor hen  en aantrekkelijke mogelijkheid.”
Taste Westerlund zoekt uitbaters. Wie interesse heeft, neemt contact op met Monique Stam via 0475.41.68.64

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder