Essens Rap op Stap-kantoor is officieel geopend

Laagdrempelig en budgetvriendelijk op daguitstap

ESSEN – Iedereen heeft recht op vakantie, maar dat is niet altijd evident. Mensen in armoede of isolatie ervaren vaak een kloof om op uitstap te gaan. Daarom opent Gemeente Essen nu een laagdrempelig Rap op Stap-kantoor in het Lokaal Dienstencentrum. In zo’n kantoor kan je terecht voor daguitstappen met een beperkt budget. De voorbije maanden engageerden al 10 Essense vrijwilligers zich om het kantoor te bemannen.

Het Rap op Stap-kantoor richt zich op mensen met een laag inkomen, een kleine uitkering, een verhoogde tegemoetkoming, mensen in schuldbemiddeling of in een specifieke sociale situatie of leefomgeving. Zij kunnen van een korting genieten om op vakantie of uitstap te gaan.

Op dit moment hebben 1.947 Essenaren (10% van de inwoners) recht op een verhoogde tegemoetkoming. Zij en nog veel meer Essenaren kunnen terecht bij Rap op Stap. Als je zelf twijfelt of je in aanmerking komt, kan je dit nakijken met het nummer op je klever van de mutualiteit. Eindigt dat op een 1? Dan kan je terecht bij het Rap op Stap-kantoor.

Essenaren konden al twee jaar genieten van voordelige tarieven voor daguitstappen via sociale organisaties zoals ’t Schakeltje en ’t Kabaske en de sociale dienst van de gemeente. Vandaag wordt de drempel nog verlaagd, dankzij de opening van het Rap op Stap-kantoor. Initiatiefnemer Eddy Ryssens vertelt: “Door het Rap op Stap-kantoor te vestigen in het Lokaal Dienstencentrum hopen we meer mensen te bereiken. Ook als je niet zeker bent of je in aanmerking komt, mag je ons altijd contacteren: vragen staat vrij!”

“In Essen helpen 10 vrijwilligers je bij de zoektocht naar leuke daguitstappen, culturele en sportactiviteiten of vakanties in de Vlaamse provincies. Ze plannen je uitstap van a tot z”, vertelt schepen Brigitte Van Aert. “Concreet kan je bijvoorbeeld naar de Zoo van Antwerpen of Planckendael voor 7,50 euro, daar waar je normaal tussen de 25 en 31 euro betaalt.”

Het kantoor bevindt zich in het Lokaal Dienstencentrum (Nollekensstraat 5) en is vanaf 15 november elke maandag open tussen 14.00 en 16.00 uur. Op weekdagen kan je altijd mailen naar rapopstap@essen.be of bellen naar 0476 91 04 15.

Rap op Stap is een initiatief van het netwerk ‘Iedereen Verdient Vakantie’, opgericht door Toerisme Vlaanderen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *