Essen tekent als eerste gemeente in Vlaanderen engagementsverklaring voor duurzame voeding


Gemeente scoort op het vlak van fair trade en bioproducten
Naar aanleiding van de lopende Bioweek (4-12 juni) roept BioForum Vlaanderen, de ketenorganisatie van de biologische landbouw en voeding, alle overheden op om vaker biologische producten op te nemen in hun aankoopbeleid. Als allereerste overheid in Vlaanderen ondertekende Essen de officiële engagementsverklaring.
Nog tot en met zondag kan je in het kader van de Bioweek een kijkje nemen in de biowereld door een bezoekje te brengen aan bioboeren, deel te nemen aan workshops, biomarktjes te bezoeken enz. Het hele aanbod aan activiteiten vind je terug op de website www.bioweek.be.
Zelf het voorbeeld geven
Biologische producten verdienen elke dag van het jaar een plaats op ieders bord, vindt BioForum. Overheden – gemeentelijk, provinciaal, Vlaams en federaal – die bewuste keuzes maken in hun aankoopbeleid en hierbij duurzaamheidcriteria hanteren, werken actief mee aan duurzame voeding en landbouw. Door zelf het voorbeeld te geven, geeft een overheid bovendien het signaal dat kiezen voor bio niet alleen een verantwoorde maar ook een haalbare keuze is.
Officiële engagementsverklaring
Essen ondertekende als allereerste overheid de officiële engagementsverklaring ‘Bio op het bord van het beleid’. Tijdens het openingsevent van de Bioweek, afgelopen zondag in Oostende, ontving milieuschepen Dirk Konings hiervoor een biovlag en een kookboek uit handen van gastheer Herr Seele en Vlaams minister Bourgeois.
Inwoners extra stimuleren
Essen scoort al langer goed op het vlak van bioproducten. Dat het gemeentebestuur duurzaamheid, met inbegrip van fair trade en bio, belangrijk vindt, bewijzen initiatieven zoals de (h)eerlijke biobrunch, de Dag van de Buren en de ecowijzer. Met deze aankoopgids met adressen en info wil Essen haar inwoners extra stimuleren om duurzame producten aan te kopen.
Meer informatie:
Milieudienst Essen, mieke.suykerbuyk@essen.be, 03 670 01 47

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder