Essen start campagne tegen afval

zwerfvuilactie essen


De gemeente Essen wil samen met haar inwoners de strijd aangaan tegen afval op straat. Daarom organiseert ze in de maand maart een afvalmaand met allerlei acties. Essen gaf met de affichecampagne ‘Samen houden we Essen proper’ de aftrap op vrijdag 1 maart.
Met affichecampagne rond zwerfvuil, sluikstort en hondenpoep wil de gemeente haar inwoners sensibiliseren. Iedereen ergert zich aan afval op straat, aan openbare vuilbakjes die volgepropt worden met huishoudelijk afval, aan hondenpoep op de stoep. Inwoners kunnen deze affiches ophangen aan hun raam en zo laten merken aan de omgeving dat ze mee willen werken aan een proper Essen. De gemeente zal vanaf half maart op openbare plaatsen waar vaak sluikstort, zwerfvuil en hondenpoep ligt sensibiliserende borden plaatsen. Inwoners mogen zelf ook locaties doorgeven.
Vijf scholen, Erasmus, Freinetschool Cocon, Mariaberg, Vincentius en WIGO, werkten actief mee aan deze affichecampagne en lieten hun leerlingen tekeningen maken rond deze actuele thema’s, waarvan de gemeente een affiche maakte. De tekeningen zelf zijn te bewonderen in het gemeentehuis tijdens de maand maart.
Kringloopgemeente
Heel de maand maart zal een gedeelte van het gemeentehuis ingericht zijn met kringloopmeubelen. Spullen worden veel te snel weggegooid, hoewel ze vaak nog een tweede leven kunnen hebben. Dit laten we zien in het gemeentehuis. De meubelen en accessoires kunnen aangekocht worden bij De Kringwinkel. Met het project Trashionata maakt de Kringwinkel kunst van ‘materialen uit de container’. Enkele van deze kunstwerken zullen te bewonderen zijn in het gemeentehuis.
Acties in maart
-Zwerfvuilcampagne ‘In de vuilbak’: van 15 tot 17 maart
-Afvalweek scholen: van 11 tot 15 maart
-Mobiele Kringwinkel: vrijdag 8 en vrijdag 22 maart
-Kringloopgemeente: heel de maand maart kringloopmeubels in het gemeentehuis
foto: leerlingen+ leerkrachten van een klas uit het Erasmusatheneum die tekeningen hebben gemaakt voor de afvalcampagne. Zij kregen uit handen van schepen Helmut Jaspers affiches waarvan de kinderen zelf de tekeningen hadden gemaakt. (Helmut Jaspers staat helemaal links)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.