Essen introduceert snoezelrugzak

VVV-medewerkster Greet Van den Bergh en rechts schepen Brigitte Van Aert.

ESSEN – Gemeente en VVV Toerisme Essen helpen kinderen met autisme genieten van een uitstap. Als je kind extra gevoelig is aan prikkels, kan een gezinsuitstap naar een nieuwe plek een uitdaging zijn. Daarom helpen VVV Toerisme Essen en Gemeente Essen deze gezinnen met de snoezelrugzak. Met de attributen in de rugzak krijgen kinderen ondersteuning op maat, met bijvoorbeeld een verzwaarde knuffel, een koptelefoon, een stressbal, …

Heel wat gezinnen komen naar Essen voor een uitstap. Voor toeristen is het VVV-kantoor De Tasberg een ideaal vertrekpunt om de regio te verkennen. Daarom introduceert VVV Toerisme Essen hier de snoezelrugzakken.

Essens schepen voor Toerisme, Brigitte Van Aert, vertelt: “We willen alle gezinnen maximaal laten genieten van een bezoekje of logement in Essen. Daarom bieden we de mogelijkheid om gratis een snoezelrugzak te ontlenen, specifiek gericht op gezinnen die nood hebben aan extra ondersteuning.”

Autisme voor Toerisme
VVV Toerisme Essen kocht daarom met de steun van Gemeente Essen een aantal snoezelrugzakken aan bij Toerisme voor Autisme, een organisatie die mensen met autisme volwaardig wil laten deelnemen aan de wereld. Met de snoezelrugzak wil de organisatie rust brengen bij kinderen met extra gevoeligheid voor prikkels (bvb. met autisme, ADHD, hoogsensitviteit, …) die op uitstap gaan. Dit past perfect in de visie van Essen als Warme Gemeente.

“Als je gezin extra ondersteuning kan gebruiken, mag je zelf de rugzak samenstellen op maat van jouw kind”, vertelt Brigitte Van Aert, “Kies je voor een geluidsdempende koptelefoon omdat je kind gevoelig is aan geluid, of ga je voor de verzwaringsbeer die je kind helpt aarden en tot rust komen? Het kan allemaal.”

Je kan de rugzak gratis ontlenen in VVV-kantoor De Tasberg, vanaf 17 mei. De actie wordt ondersteund door Gemeente Essen en Warme Noorderkempen.

Inclusie staat centraal

Voor de gemeente én VVV Toerisme Essen is inclusie geen hol begrip. Ze zetten er volop op in. Zo kan je bijvoorbeeld ook gratis een rolstoelfiets ontlenen bij De Tasberg, zodat je als rolstoelgebruiker samen met je familie of vrienden kan genieten van een mooie fietstocht in Essen en omgeving.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *