Essen bezoekt project in Witzenberg

 
InleefreisDe afgelopen tien jaar kwamen Essenaars in contact met hun zuiderse buren uit Witzenberg, Zuid-Afrika. Om een inschatting te kunnen maken van het leven daar, organiseert het gemeentebestuur een inleefreis voor geïnteresseerde Essenaars.
Reisplan
Het merendeel van de reis verblijf je in Witzenberg waar je in contact komt met de kwetsbare gezinnen. Verder staan er bezoeken aan de crèche, het jeugdcentrum en één van de partnerscholen op het programma. Je woont ook jongerenactiviteiten bij, verkent de prachtige omgeving en leert de troeven van de gemeente kennen. Tot slot werk je samen met de lokale gemeenschap aan een sociaal project.
Praktisch
De inleefreis is voorzien rond de herfstvakantie van 2013 en zou een tiental dagen duren. Er kunnen maximaal 15 personen mee. De kostprijs wordt geschat op 1.800 à 2.000 euro (incl. vlucht, verblijf, huurauto en enkele maaltijden).  Schrijf je in voor het infomoment op 30 mei om 20.00 uur in GC de Oude Pastorij. Inschrijven voor het infomoment is verplicht (vóór 15 mei 2013 via internationaal@essen.be), maar creëert geen verbintenis.
Meer info? 03 670 01 56 – internationaal@essen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *