Erik Tibos koning 2022 bij Veteranen Vermaak na Arbeid Zandvliet

ZANDVLIET Eindelijk was het dan zover! Het gansrijden mocht en kon weer doorgaan.  De rood-witte tenues werden bovengehaald.  Huizen werden her en der versierd met kleurrijke vlaggetjes en ballonnen.

De 20 ruiters van de Veteranen waren klaar om op de Botermarkt de strijd aan te vatten.  Na het uithalen van koning 2020 Marcel Paardekam trok de stoet richting centrum van Zandvliet.  De maatschappij had het terrein met nadarhekken afgezet en aan de ingang werd het covidsafe-ticket en paspoort gecontroleerd. Alle verliep op een veilige manier.

Omstreeks 15 uur begonnen de ruiters er aan. Twee nieuwkomers, Steven Brusten en Tim Van Rhijn, werden traditioneel ingewijd als ruiter van de Veteranen.  Den doktoor en zijn verpleegsters hadden niet veel werk, uitgezonderd een operatie  waar de darmen ‘vakkundig’ bij  ruiter Renè de Nijs moesten verwijderd worden.

Omstreeks 17 uur plukte Wesley Van Reussel de kop uit het net. Wie dacht dat de koning snel zou gekend zijn, had het mis. Het duurde nog meer dan een half uur vooraleer Erik Tibos de ganzenkop kon trekken.  Erik  is gehuwd met  Renelde Brusten  en woont aan de Putsebaan te Zandvliet. Hij is al vele jaren lid maar het is de eerste keer dat hij de koningskroon en -mantel mag dragen. “Eigenlijk was dit zijn laatste jaar als ruiter”, zegt Renelde. “ Nu zal hij er nog een paar jaartjes moeten bijdoen.  Erik wordt maandag 28 februari 61 jaar, de koningskroon is dan ook een mooi verjaardagscadeau.


De familie Brusten is goed gekend bij de ganzenrijders Stan Brusten, vader van Renelde heeft tot zijn 69 jaar de gans gereden.

Stan Brusten, dochter Renelde en koning Erik Tibos

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.