Enzo Wouters wint de 24ste Herman Vanspringels Diamond

Met 154 renners stonden ze aan de start om de 24ste Herman Vanspringels Diamond te betwisten. De dienstdoende pastoor van Nieuwmoer gaf ze allen de zege en wenste iedereen een mooie wedstrijd toe. Herman Vanspringel had nog maar net de startvlag naar beneden of er werd al duchtig op de pedalen geduwd. De bonte bende die bestond uit selecties van alle provincies met daarbij een Deense, Engelse, Nederlandse en Duitse ploeg, moest eerst één grote ronde afleggen die bijna in een gesloten peloton afgehandeld werd. Om een ontsnapping te lanceren, daarvoor lag de snelheid wat te hoog. Wat men vooraf vreesde gebeurde ook. Er kwam een valpartij met enkele favorieten. Nathan Van Hooydonck ging samen met Enzo Wouters en enkele andere renners tegen de vlakte. Nathan en Enzo konden zich na een flinke achtervolging weer vooraan nestelen.
Bij het ingaan van de drie plaatselijke ronden pakte Nathan nog de punten die meetellen voor het eindklassement van deze topcompetitie. Toen viel het even stil en kwam er opnieuw een valpartij waardoor het peloton in verschillende delen viel. Nathan Van Hooydonck en Enzo Wouters maakten alweer kennis met het asfalt. Voor Van Hooydonck was het toen over en uit met een gebroken wiel. Met de hulp van een vriend kon Enzo Wouters nog terug aansluiten vooraan en met succes. Van die valpartij maakte Lennert Hoefkens, Dieter Verwilst en Arne Van Roosbroeck gebruik om even voorop te rijden. Hun poging duurde niet lang maar ze werden nadien afgelost door Jochem Roegiers, de Nederlander Jim Lindenburg en de Deen Mads Petersen. Dit trio veroverde al snel vijftien seconden voorsprong en bleef een ronde voorop. Het peloton hield de vluchters altijd in het vizier en sloot terug aan alhoewel de Deen zich niet zomaar liet inlopen. Hij deed nog een verrassende poging om alleen naar de streep te trekken. In de slotkilometers moest hij zich toch gewonnen geven en kwam het tot een massaspurt die Enzo Wouters met enkele meters voorsprong knap won. De Oost-Vlaming Stef Bryssinck werd tweede en de Nederlander Ivo De Ruijter derde.
“Na twee valpartijen toch nog kunnen winnen” dat is ongelooflijk waren de eerste woorden na zijn schitterende zege. “Ik had wel een goed gevoel in de wedstrijd, maar toen ik in de voorlaatste ronde opnieuw onderuit ging, had ik niet meer gedacht dat ik nog zou kunnen winnen. In de achtervolging kreeg ik wel hulp van een vriend die me terug vooraan bracht. Van dan af geloofde ik terug in mijn kansen. Alles kwam terug samen en heb in de laatste kilometers niet meer uit de top van de wedstrijd geweest. Het werd een lange spurt omdat er op honderd meter van de aankomst nog een laatste bocht lag en iedereen er als eerste door wilde gaan. Voor  hem lukte dat en kon zelfs winnen zonder veel moeite. Het is dit jaar mijn derde zege. Ik won nog in Zoutleeuw en Lendelede. In totaal staat de teller nu al op 98 overwinningen. Vorige jaren werd ik bij de aspiranten tweemaal Belgisch kampioen en provinciaal kampioen in de verschillende reeksen. Als twaalfjarige verloor ik dat seizoen slechts een wedstrijd. Nu ga ik naar de honderd en die wil ik zo snel mogelijk behalen” lachte de eerstejaar nieuweling.
foto’s:

-Op het podium werd hij in de bloemen gezet door heel wat prominenten en sponsors.
– De overhandiging van de diamant aan winnaar Enzo Wouter door de voorzitter van de Antwerp World Diamand Center. Burgemeester Lukas Jacobs, Herman Vanspringel en voorzitter Frank Van Zitteren waren vol lof over de winnaar.

Het podium na de 24ste uitgave met winnaar Enzo Wouters, Stef Bryssinck en Ivo de Ruijter.
Enzo Wouters mocht als eerste winnaar van de topcompetitie de gele leiderstrui aantrekken.
– Het podium met burgemeester Lukas Jacobs, Koen Helsen, parlementslid De Caluwe en voorzitter Frank Van Zitteren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *