Enthousiaste sportievelingen lopen Polder 10 miles in Zandvliet


Terwijl men op zondag 23 april in Antwerpen moest drummen om te starten bij de ‘10 miles’, was het in Zandvliet veel gezelliger bij de vierde editie van de ‘Polder 10 miles’. Het ging er rustig aan toe en de sfeer was gemoedelijk. De groep enthousiaste lopers startte om precies 15 uur aan de Zoutendijk aan het huis van de familie Adriaenssens voor de 16 kilometer doorheen onze streek.
Het initiatief van Marie Adriaenssens en haar broers Jan en Ward is ondertussen in onze contreien een vaste waarde geworden. Deze activiteit staat met stip genoteerd in de lopersagenda van vele sportievelingen en ook de atletiekclubs in de streek vonden ondertussen de weg naar Zandvliet. Dit jaar werden er 250 lopers toegelaten om deel te nemen. Het parcours was ongewijzigd en bevatte 4 km onverharde wegen: Berendrechtdijk (Reigersbos), deel van het Booswegske, deel van de Monnikenhofstraat, de Scheidreef, Molenakker en een deel van de Windmolenweg. Inclusief perfecte kilometeraanduiding, seingevers en bevoorrading. 
Voor Marie Adriaenssens het startschot gaf, dankte ze op alle deelnemers, vrijwilligers, seingevers en sponsors. En toen konden ze vertrekken. Meteen startte ook een grote groep met fietsers om mee te volgen. Onderweg langs het parcours werden de sportievelingen op regelmatige tijdstippen aangemoedigd door supporters met pep-talk of met spandoeken. Aan de start- en aankomstzone was het voor en na gezellig toeven en smaakte een frisse pint heerlijk. Alles verliep prima. 
Winnaar werd Tim De Bouw die als enige de afstand aflegde in minder dan een uur. Net zoals in Antwerpen, waar een Italiaan winnaar werd, ging in Zandvliet de titel naar iemand van buiten onze streek. Tim woont namelijk in Londerzeel maar kwam via vrienden aan de weet dat het zo gezellig lopen is in Zandvliet. Na zijn  eerste deelname vorig jaar in Antwerpen, kwam hij het eens proberen in onze streek en was aangenaam verrast. Tim die vooral triathleet is, vond het een zeer mooi parcours maar niet altijd even gemakkelijk met de kasseien, het los zand en de grintwegen. Bij de dames moest Magda Breker, vorig jaar nog winnares, Lieselotte Verachtert laten voorgaan. Zij zette een schitterende tijd neer. Lieselotte, die in Zandvliet woont en dus een thuismatch speelde, heeft de lopersmicrobe wel degelijk te pakken. Proficiat met deze knappe prestatie.
Podium
Heren: 1) Tim De Bouw 57:21 – 2) Timmy Beunis 01:00:19 – 3) Raf Vereycken 01:00:54
Dames: 1) Lieselotte Verachtert 1:14:10, 2) Magda Breker 01:14:16 – 2) Anna Bertona 01:14:21
De volledige uitslag vind je op www.polder10miles.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder