Energiecrisis is er te veel aan, restaurant La Pipe stopt ermee

Olivier Van Camp en Nathalie Weeremans

Stabroek – Zes jaar geleden nam Olivier Van Camp La Pipe over van Tijs Vanlangenhove. Die had er de voorbije jaren een goed draaiend café-brasserie van gemaakt. Niets liet toen voorspellen dat die traditie niet zou worden verdergezet. Mits aanpassingen, want Olivier Van Camp is in de eerste plaats een chef-kok.


Dat gebeurde ook, langzaam maar zeker zette Olivier de menukaart naar zijn hand. De brasserie evolueerde naar een restaurant, eentje van de betere soort. De toekomst zag er stralend uit tot de coronacrisis het land een hak zette. Iedereen van ons herinnert zich die periode met de opeenvolgde lockdowns. Twee keer waren restaurants verplicht de deuren te sluiten.
Opportuniteit
De chef-kok is niet iemand die bij de pakken blijft zitten. Tijdens de coronaperiode begon hij La Pipe te verbouwen, schilderen, het restaurant anders indelen, nieuwe keuken installeren … kortom hij bereidde zich voor op een toekomst na corona. Na twee verplichte coronasluitingen was La Pipe klaar om zich waar te maken als het betere restaurant.
Energiecrisis
Niet enkel elektriciteit en gas worden schabouwelijk duur, ook de prijzen van de grondstoffen swingen de pan uit. Vlees, vis, groenten, olie … alles wordt duurder. “La Pipe werkt onder andere met maandmenu’s. Die prijs leg je natuurlijk op voorhand vast, maar wanneer in de loop van die maand het vlees, de vis, de groenten, kortom alles duurder wordt, kan je de prijs van maandmenu’s moeilijk aanpassen. Dat is niet eerlijk naar de klant toe en die zou waarschijnlijk ook zijn wenkbrauwen optrekken”, legt Olivier Van Camp uit.
Samen met zijn partner Nathalie Weeremans zag Olivier Van Camp de bui hangen. “Het zou niet slim zijn om met open ogen af te stevenen om een faillissement dat er misschien komt of net niet. Ik wil de teugels zelf in handen houden. Daarom dit drastische besluit.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder