Emma Van Laer Provinciaal Meerkampkampioen

web-meerkamp
Tijdens het “Provinciaal Kampioenschap Meerkampen” in Herentals haalde Emma Van Laer van atletiekclub Kapellen (KAPE) de titel bij de cadetten-meisjes binnen. Met 3591 punten in de 6-kamp én een nieuw clubrecord bij het verspringen werd ze Provinciaal Kampioen.
In het kader van de “Flanders Cup Meerkampen” werd in Herentals op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni ook het open “Provinciaal Kampioenschap Meerkampen” georganiseerd. Voor KAPE kwam bij de cadetten-meisjes enkel alleskunner Emma Van Laer aan de start in de 6-kamp bij de cadetten-meisjes.
Op de individuele proeven haalde Emma sterke resultaten: 12”69 op de 80 m horden, 1 m 46 bij het hoogspringen, 8 m 68 bij het kogelstoten en 23 m 07 met de speer. De uitschieter in de reeks werd het verspringen. Met 5 m 38 sprong ze niet alleen een persoonlijk record, maar verbeterde ze ook het KAPE-clubrecord uit 1997 nipt met 1 centimeter
Tot voor de laatste proef stond Elise Helsen (ACHL) permanent aan de leiding, maar in de afsluitende 800 m sloeg Emma haar slag. In deze 800 m overvleugelde ze met 2’22″93 – opnieuw een persoonlijk record – al haar naaste concurrenten. Met 3591 punten werd ze totaalwinnaar van de meerkamp én haalde ze meteen ook de gouden medaille én de provinciale titel binnen. Elise Helsen werd 2de met 3396 punten en Lio Mortiers (AVKA) 3de met 3326 punten.
foto: KAPE-atlete Emma Van Laer

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *