Emma Van Laer en Lynn Beck: Belgisch kampioen indoor

Tijdens het “Belgisch Kampioenschap Indoor Juniors en Beloften” in Gent werd Emma Van Laer van atletiekclub KAPE Belgisch kampioen op de 400 m bij de juniors-dames met een schitterende eindtijd, de beste jaarprestatie in haar categorie. Een dag later zorgde Lynn Beck in dezelfde indoorhal op het “Belgisch Kampioenschap Indoor Cadetten en Scholieren” eveneens voor een gouden medaille op de 60 m horden én de derde tijd ooit op dit nummer bij de scholieren-meisjes.
Het “Belgisch Kampioenschap Juniors en Beloften” werd ook dit jaar betwist op het blauwe ovaal van de Topsporthal in Gent. KAPE trok met 3 juniors en 2 beloften naar dit kampioenschap, de medailles vielen enkel bij de juniors. Emma Van Laer ging in haar reeks van de 400 m bij de juniors-dames overtuigend naar de Belgische kampioenstitel. Met een tijd van 56”73 zette ze tevens de beste Belgische jaarprestatie indoor op dit nummer neer.
Bij de juniors-heren werd Lander Vermeulen 2de in zijn reeks met een tijd van 2’02’11. Jordi Van den Eynden moest op de 60 m horden tweemaal aan de bak. Hij werd winnaar van zijn reeks met een nieuw persoonlijk record van 8”12. Dat betekende een finaleplaats en daarin ging hij opnieuw sneller dan zijn beste tijd uit de reeksen. Met 8”07 werd hij 2de en mocht hij de zilveren medaille om de hals hangen. Met deze tijd nestelde hij zich ook als 3de in de jaarlijst op dit hordennummer. Bij de beloften-heren finishte Sam Vanagtmael met 8”93 als 6de in zijn reeks van de 60 m en Jordy Van Boven met 53”80 als 5de in zijn reeks van de 400 m.
Een dag later trokken drie – enkel vrouwelijke – cadetten en scholieren van de Kapelse club naar dezelfde atletiekpiste aan de Blaarmeersen in Gent voor het “Belgisch Kampioenschap Indoor Cadetten en Scholieren”. Bij de cadetten-meisjes ging Hilary Udechukwu voor een dubbel. Met een tijd van 9”40 in de reeksen van de 60 m horden, plaatste ze zich voor de finale. Daarin verbeterde ze haar tijd tot 9”25, wat een 5de plaats opleverde.
Bij de scholieren-meisjes vielen de medailles te rapen voor de KAPE-atleten. Lynn Beck – al lijstaanvoerder op de 60 m horden tijdens het indoorseizoen – zette in de reeksen met 8”63 al een knappe tijd neer. Maar dat was maar de prelude tot een absolute knaller in de finale. Ze werd daarin met een tijd van 8”36 – uiteraard een nieuw persoonlijk record – Belgisch kampioene over de horden. Deze supertijd deed haar ook belanden op een 3de plaats op de ranglijst aller-tijden op dit nummer bij de scholieren-meisjes. Heleen Vermeulen zorgde eveneens voor blinkend metaal op de 800 m. Met 2’16”64 werd ze 3de, goed voor de bronzen medaille. Ook zij sluit het indoorseizoen af met de beste Belgische jaarprestatie (2’14”43) op de 800 m.
Eén weekendje indooratletiek leverde voor KAPE 2 Belgische kampioenstitels, 1 x zilver en 1 x brons op … geen slecht orgelpunt (bijna) op het einde van het indoorseizoen. Meer info kan je vinden op de website van de atletiekclub Kapellen:  www.ackape.be