Els Veldeman stelt met Novelarte tentoon in Oude Havenhuis

“In de sluis” en werk van Marcel Veldeman

Het Havenhuis is de hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het nieuwe kantoorgebouw, ontworpen door architecte Zaha Hadid, werd recent in gebruik genomen. Het oude Havenhuis werd door leegstandsbeheerder FMT omgetoverd tot een creatieve hotspot. Vijf verdiepingen vullen ze met creatieve start-ups en geven hen zo een welkom duwtje in de rug. Het oude Havenhuis zeilt nu onder de vlag ‘Port of Creative Antwerp’. Op dit ogenblik huist hier al een brede waaier aan ondernemers: modeontwerpers, architectenbureaus, een naaiatelier, een pr-bedrijf, een IT-bedrijf, een platform voor freelancers, een platenlabel, een vintage meubelzaak, .. ‘Het Eiland’ op de vierde verdieping is naast een eetkafee met een fantastisch uitzicht op het Willemdok en het MAS ook een ontmoetingsplek voor creatievelingen uit de buurt.
Zoals gepland door FMT krijgt nu ook de benedenverdieping een creatieve invulling. De bibliotheekruimte met een oppervlakte van 320m2 werd leeg gehaald. Wat rest is een prachtige open galerij met hoge, witte plafonds, een mooie lichtinval langs de omringende hoge ramen, en een prachtig zicht op het MAS.  De expo-agenda voor deze nieuwe tijdelijke locatie is al goed gevuld.
Novelarte
In mei is als eerste aan de beurt Novelarte, voor een tentoonstelling van hedendaagse schilderijen van opkomende kunstenaars. Novelarte is een recent online platvorm, gelanceerd door Els Veldeman, dochter van de gekende kunstenaar Marcel Veldeman uit Putte. Zij wil hiermee kunstenaars  ondersteunen door hun werken te tonen aan een breed, internationaal publiek. Zo kunnen kunstliefhebbers van overal ter wereld kennismaken met een reeks artistieke pareltjes die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt.
Novelarte concentreert zich in de opstartfase van het initiatief op de schilderkunst. Vijftien kunstenaars zijn momenteel aangesloten bij het Novelarte platform – allemaal hebben ze diploma’s in de schilderkunst van Vlaamse kunstacademies. Novelarte heeft geen vaste galerijruimte en wil werken via wisselende tijdelijke tentoonstellingen. Het oude Havenhuis zal de eerste locatie zijn waar de werken ‘in het echt’ bewonderd kunnen worden. Nemen deel: Ann Van den Broeck, Annie Wagemakers, Caroline Van der Wegen, Christ’l Lamot, Frederik Rietdijk, Ingrid Joris, Kristel Jacobs, Lia De Bleser, Liesbeth Slachmuylders, Lieve Lauwers, Lydia De Groof, Marcel Veldeman, Ria Van Hooydonck, Rita Van Camp en Yvonne Vleugels.
Voor de mei expo wordt samengewerkt met verschillende partners in de Antwerpse regio. Zo zal Sofacompany, een jong Deens bedrijf dat gevestigd is op de Oude Leeuwenrui op het Eilandje, een selectie aan sofa’s uit hun collectie tonen. Verder neemt ook Fabrique Unique – een recent opgestarte meubelstoffeerzaak in het Antwerpse – deel aan de expo met een aantal fraai opgemaakte stoelen en fauteuils.
De Novelarte expo loopt van 12 tem 28 mei. De tentoonstelling is open op donderdag/zaterdag/zondag van 12 tot 18 uur – vrijdag van 12 tot 20 uur.
info www.novelarte.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder