Ellen Somers volgt Vincent De Somer op in de gemeenteraad


Brasschaat – Het raadslid Vincent De Somer verlaat de gemeenteraad. Gedurende meer dan twee jaar was de jonge advocaat fractieleider voor CD&V Op 25 juni nam hij voor de laatste maal deel aan de vergadering. Vincent de Somer zal de verhuis naar het nieuwe Gemeentehuis dus niet meer meemaken. Ellen Somers volgt Vincent De Somer op in de gemeenteraad.
 Vincent De Somer was gedurende meer dan twee jaar gemeenteraadslid en fractieleider van CD&V. De Somer heeft rechten gestudeerd en was al tijdens zijn middelbare studies gebeten door de politieke microbe.
“In de twee jaar dat Vincent fractieleider was, heeft hij zijn jeugdige energie gebruikt om veel in beweging te zetten. In de gemeenteraad heeft Vincent gewaakt over de dienstverlening aan de burgers met als resultaat een versterking van de bouwdienst. Bouwvergunningen worden nu terug binnen redelijke termijnen afgeleverd. Ook voor de partijwerking heeft Vincent veel betekend. Hij was mee de bezieler van het project “Buitengewoon Brasschaat”. Dit was een breed participatieplatform voor alle inwoners” zegt eerste schepen Dirk de Kort (CD&V).
Ellen Somers zal het mandaat van De Somer opnemen en legt haar eed af in de eerstvolgende gemeenteraad van 27 augustus. Ellen zit mee in het Roefelcomité en wil zich als kandidaat met de aankomende verkiezingen inzetten voor zorg en onderwijs. Somers is tewerkgesteld als life – coach en heeft haar eigen praktijk te Brasschaat.
Lutgart Smekens wordt de nieuwe fractieleider voor CD&V. Zij is al 9 jaar gemeenteraadslid en volgt in hoofdzaak de thema’s lokale economie en cultuur op in de gemeenteraad. Lutgart is al 13 jaar voorzitter van het “Zakelijk Netwerk” en de drijvende kracht achter het project De Kring in Maria-ter-Heide.
 
 
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *