Derde editie Zandvliet Trail met 200 deelnemers

De Zweetse turners bereikten de eindmeet

  
Op zondag 22 juli vond de derde editie van de Zandvliet Trail plaats, ingericht door vzw Zandvliet.  200 deelnemers schreven zich in, 160 liepen de trail en een 40-tal wandelde het parcours af. De start werd om 15 uur aan café De Dry Claeveren gegeven. In groepen werd er vertrokken, die de wandelschoenen had aangetrokken moest als laatste vertrekken.
Net zoals vorig jaar werd er door verschillende cafés, tuinen en door de kerk gelopen. Het parcours was net geen 3 kilometer lang. De deelnemers konden zelf kiezen hoeveel rondes zij zouden afleggen in een tijdspanne van 2 uur. De loop door de cafés zorgde voor een welgekomen stop bij het warme weer. Velen hielden dan ook regelmatig halt of bleven er zelfs plakken en bereikten de eindmeet niet.  Op verscheidene plaatsen stonden sproeiers opgesteld die voor een extra verfrissing zorgden. De organisatie meldde nog dat er toch een aantal deelnemers waren die 8 keer de omloop hadden gelopen en enkelen 10 keer.
Opvallende deelnemers
Tussen de lopers werden enkele opvallende verklede deelnemers waargenomen. Zo had je de groep de “Zweetse turners” (wel degelijk met een t), enkele dames in Tirolerkledij, en een deelnemer met een zotskap. Maar de meest opvallende loper was wel Johan de Mulder, die de hele trail een kettingzaag meezeulde om de zo gezegde man met de hamer, zijn steel af te zagen. Lovenswaardig!
Bij de wandelaars waren er ook drie dames uit Nederland. Zij wilden op deze manier Zandvliet beter leren kennen. Het waren Maroesja Van Oeveren uit Amersfoort, die 16 jaar in de Heidestraat in Zandvliet heeft gewoond, en haar vriendinnen Anneke Pieters uit Rotterdam en Angelina Slepikas uit Deventer.  Zij waren dan ook aangenaam verrast en blij dat zij naar Zandvliet waren afgezakt.
Met de Zandvliet Trail is de staartjeskermis in Zandvliet weer een succes, de cafés doen goede zaken en de kermisuitbaters zijn tevreden.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *