Ellen Mattheeussen schrijft boek voor uitjes met het gezin

Ellen Mattheeussen uit Essen heeft na 2 jaar hard werken een eerste boek uitgegeven ‘Uitjes & Nachtjes’. Een boek met meer dan 130 waanzinnig leuke uitstappen en overnachtingen, om te ontdekken met kinderen of met het hele gezin. Getest én goedgekeurd door Ellen en haar familie. Dit in het o zo mooie België en Nederland, waar het heerlijk vertoeven is.

‘Uitjes & Nachtjes’ is mijn droom, mijn passie en vooral mijn levensgenot. Tijd met het gezin, tijd met mijn dochter, het kersje op onze taart. ‘Tijd samen’ is niet hetzelfde als ‘samen tijd’! Dat vinden we op de website van Ellen Mattheeussen (38j) www.kersjeopdetaart.be. Als we haar contacteren begint ze zo enthousiast te vertellen dat je meteen je koffers zou willen pakken en vertrekken. Ellen is al 15 jaar kleuterjuf en staat halftijds in een klasje in de school Mariaberg in Essen-Heikant. Haar partner Lieven is cameraman en maakt luchtbeelden. Zo groeide bij haar ook de interesse voor foto’s. Na de geboorte van hun dochter Lauren besliste Ellen om zich in fotografie te verdiepen en trok hiervoor naar Antwerpen en volgde er avondlessen. En de bal ging aan het rollen. Ze richtte een bedrijfje op ‘Kersje op de taart’ en is vooral gespecialiseerd in kinderfotografie. 

Op stap
Daarnaast gaat Ellen ontzettend graag op stap. Ze zoekt dingen die je niet snel vindt. Bijna 7 jaar lang ging ze op onderzoek. Als ze weg was voor haar werk en op een fijne plek kwam, stapte ze daar het VVV-kantoor binnen voor de nodige info. Het aanbod naar gezinnen toe op het internet is wel groot maar het leukste zijn 

de ongewone dingen. “Tegenwoordig zijn er veel drukbezette mensen die er niet aan toe komen om zelf iets te zoeken. Mijn droom was atijd om mensen te inspireren. Het werd een passie en meer en meer vrienden vroegen mijn raad. Vandaar kwam het idee van het boek.

Niet zomaar een uitje
Samen met haar dochter Lauren, die ondertussen 10 jaar is, ging Ellen voor haar boek op zoek naar adresjes die net even anders zijn. “Ik zoek graag de verwondering en verrassing op en ben gezegend met een dochter die al net zo nieuwsgierig en leergierig is als ik.“, aldus Ellen. Je valt bij die uitstapjes van de ene verbazing in de andere en je geniet met al je zintuigen. Eens thuis blijf je nog heel lang  nadromen. Díé uitjes heeft Ellen gebundeld in ‘Uitjes & Nachtjes’. 130 adresjes, voor iedereen, waarbij het kriebelt om op ontdekking te gaan. Geen exotische oorden, maar gewoon leuke plekjes hier in België en Nederland. Het werd een boek, 264 pagina’s dik, opgesmukt met prachtige foto’s van Ellen zelf. 

Wil je graag gaan kamperen tussen de beren en de bizons, logeren bij een geit, slapen in een luchtballon, een drakenei of … een wijnvat? Overnachten in een te gekke boomhut, een kampeervlot of een kabouterhuisje? Of ga je graag mee op stap met kabouters, pannenkoeken smullen bij een echte heks of proeven van oesters die je net zelf geplukt hebt? Dan is dit boek een echte aanrader.

Het boek kost 26 euro en is te verkrijgen op onze redactie,
Laageind 30 te Stabroek, tijdens de kantooruren (8-12 u en 13-16.30u)
en te bestellen via www.kersjeopdetaart.be.

Wij mogen alvast 1 exemplaar weggeven. Stuur een mailtje voor 21 juni naar redactie@publipolder.be met vermelding van de plaats en provincie waar onderstaande foto is genomen door Ellen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *