Ekeren telt af naar verjaardag De Rode Ridder

Tijdens de Kasteelfeesten op 21 september viert het district Ekeren, samen met De Standaard Uitgeverij, de 60ste verjaardag van De Rode Ridder. Het Veltwijckpark, omgetoverd tot middeleeuws dorp, staat dan ook in het teken van deze unieke stripheld.
Vanaf 13 uur kan de Ekerenaar kennismaken met vervlogen ambachten, vaardigheden, spelen en gebruiken. Bezoekers kunnen op verkenning gaan in het middeleeuwse dorp, zich uitleven in de schildknapenschool en Johan en allerlei figuren uit de strips van De Rode Ridder ontmoeten. Verspreid over het bospad verwelkomen de Ekerse verenigingen iedereen ondertussen met allerlei lekkers.
Op het binnenplein vinden koorconcerten plaats van Cantilene onder leiding van Luc Anthonis. 
Om 16 uur start het riddertornooi met échte ridders te paard, gevolgd door een Kiddy Battle. De prijsuitreiking gebeurt in het bijzijn van De Rode Ridder. Zoals gewoonlijk kan er ook aangeschoven worden voor een heerlijke middeleeuwse maaltijd. Inschrijven hiervoor kan nog tot 19 september via www.252cc.be
Om 21 uur zorgt een magisch vuurspektakel voor een onvergetelijke climax.
Het uitgebreide programma is terug te vinden op www.ekeren.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.
Tentoonstelling
Wie niet genoeg krijgt van De Rode Ridder kan nadien in bib Driehoek terecht voor een tentoonstelling. Op donderdag 26 september vindt van 19 tot 21 uur  de vernissage plaats. De expo loopt tijdens de openingsuren van de bib en tot zaterdag 26 oktober.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *