Eindproef "Start2run" bij Kape in Kapellen


Na 10 weken zwoegen en zweten, was het op dinsdag 16 mei – in een iets té zwoel avondweertje – tijd voor de eindproef over 5 km voor de voorjaarsgroep van “Start 2 Run – Joggen voor Beginners” bij atletiekclub KAPE in Kapellen. Op de atletiekpiste in het gemeentepark te Kapellen haalden 31 deelnemers hun welverdiende “diploma” binnen.
Onder leiding van jogbegeleider Betty Fockenier waren de deelnemers begin maart gestart met de eerste stapjes in het 5 km-programma. Langzaam werd dit uitgebouwd, op basis van drie trainingen per week, waarvan één (op dinsdag) of twee (op dinsdag en donderdag) onder begeleiding. Einddoel was om – na 10 weken – op eigen tempo 5 km op de atletiekpiste te kunnen afleggen. En dinsdag 16 mei was het dagje waarop bewezen werd dat dit programma de meerderheid van de deelnemers ook naar dit doel had geleid. In totaal namen 31 joggers de start … en evenveel haalden ook moeiteloos het einde én dus het diploma van “Start 2 Run” van 5 km.

Aan de lange lijst “gediplomeerden” van KAPE, mocht er een nieuwe groep toegevoegd worden. Maxime Avonds, Evelyn Bauwen, Ineke Beckers, Maurice Calle, Wim Cant, Marie-Josée Claes, Patrick De Baets, Mark De Meyer, Wendy Dejongh, Tinne Feyens, Nancy Franken, Monique Hendrickx, Jill Huygen, Sofie Joossens, Alwina Kempenaers, Anouk Kerstens, Lynn Laureyns, Ken Mattheeussen, Thomas Mous, Christiane Rosbergen, Liesbet Segers, An Swolfs, Maria Thielens, Tony Thiryn, Evie Vaes, Nicole Vandenborne, Anita Van Dooren, Tine Van Dooren, Katja Van Engelen, Hilde Van Tilborg en Els Veldeman, mochten uit handen van sportschepen Koen Helsen de medaille van de gemeentelijke sportdienst ontvangen. Ook het “Start 2 Run”-diploma én de “Loopgids” van de gemeente Kapellen mocht nog mee naar huis.
Met de geslaagden van deze laatste eindproef erbij, werd een historische kaap genomen in de geschiedenis van “Start 2 Run” bij atletiekclub KAPE. Na 15 jaar organiseren van deze beginnerscursussen, werd dinsdag de grens van 1000 deelnemers die het diploma van de 5 km haalden doorbroken. Alvast een flinke bijdrage in het stimuleren van het “lopen” in Kapellen. En dan hebben we de joggers er nog niet bijgeteld die ook het diploma van de 10 km en de 15 km hebben gehaald met begeleiding van atletiekclub KAPE.
In het najaar – vanaf dinsdag 12 september – wordt de volgende stap gezet in het “Start 2 Run”-programma: in 10 weken van 5 km naar 10 km tijdens “Start 2 Run – Joggen voor Gevorderden”. Deze sessie wordt eveneens georganiseerd op de atletiekpiste in Kapellen onder begeleiding van Betty Fockenier. Inschrijven voor deze vervolgreeks kan vanaf woensdag 16 augustus. Meer info en foto’s van de eindproef op de website van KAPE: www.ackape.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder