Eerste spade in de grond voor nieuw kunstgrasveld in Berendrecht

vlnr. Ludo Van Campenhout (schepen voor Sport stad Antwerpen) Marcel Bartholomeeussen
(districtsschepen voor sport), Carl Geeraerts (districtsburgemeester) en
Mon Bril (voorzitter KFC Berendrecht Sport)


Aan de Zandweg in Berendrecht tussen de stedelijke sporthal De Polder en de terreinen van tennisclub TC Raffic is op 28 september de symbolische eerste spade in de grond gestoken voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Dit veld zal vanaf het voorjaar van 2019 worden gebruikt door voetbalclub KFC Berendrecht Sport, waarbij heel wat jonge voetballertjes uit het polderdistrict aangesloten zijn. Het veld zal een lengte hebben van 100 meter en een breedte van 60 meter. Naast het veld wordt er ook geïnvesteerd in energiezuinige verlichting. De aanleg van het veld kost in totaal 446.721 euro, de kosten voor de verlichtingsinstallatie bedragen 72.600 euro. Deze kosten worden gedragen door Sporting A met steun van de club zelf en het district.
De laatste jaren waren heel veel natuurgrasvelden overbespeeld, waardoor ze in slechte staat verkeerden. Daarom besliste de stad om een aantal van deze natuurgrasvelden te vervangen en resoluut te investeren in kunstgras. Sinds 2013 zijn er heel wat nieuwe kunstgrasvelden aangelegd. Na de aanleg van dit laatste terrein in Berendrecht telt Antwerpen 15 kunstgrasvelden voor korfbal, 15 kunstgrasvelden voor voetbal, 6 gemengde kunstgrasvelden voor korfbal en voetbal, 2 duiveltjesvelden voor voetbal, 1 veld voor voetbal/rugby en 2 kunstgrasvelden voor hockey.
Ditrstrictsburgemeester Carl Geeraerts is tevreden dat na Zandvliet ook Berendrecht een kustgrasveld krijgt. Er was aan de stad nl. een kunstgrasveld over dat eigenlijk bestemd was voor de voetbalclub op Sint Anneke maar daar deze club failliet is gegaan, komt het naar Berendrecht. Hij dankte ook in het bijzonder tennisclub TC Raffic dat ernaast ligt en die bereid waren om 30 meter op te schuiven, anders was dit niet mogelijk geweest. Schepen van sport van de stad Ludo Van Campenhout zei dat het tegenwoordig onontbeerlijk is voor een club en het was ook jaren geleden al beloofd. Het stond zes jaar geleden al op de agenda. “Maar een moeilijke bevalling geeft een schoon boeleke”, gaf Van Campenhout nog mee.   
Voordelen van kunstgras
Het kunstgrasveld bestaat uit rubber ingestrooide kunstgrasmatten. “Het gaat om velden van de  laatste generatie, met een onderliggende schokmat van 12 mm”, zegt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “Dit kunstgras wordt erg gewaardeerd voor zijn sportmedische kwaliteiten, vanwege de schokabsorberende eigenschappen. Het grote voordeel van kunstgras is dat het in alle seizoenen zijn kwaliteit behoudt. Of het nu een natte winter is, of een droge zomer, deze velden blijven bespeelbaar.” Alleen bij sneeuwval is spelen niet mogelijk.
Droom komt uit
“Iets waar we vroeger van gedroomd hadden, maar niet verwachtte, is uitgekomen”, zegt Mon Bril, voorzitter van voetbalclub KFC Berendrecht Sport. “De club is hier bijzonder blij mee en we willen dan ook het districtsbestuur bedanken voor de realisatie ervan”. “Wij willen onze buren TC Raffic bedanken voor het afstaan van een stukje grond voor de aanleg van het voetbalveld. Wij hopen dat wij een zeer goede samenwerking kunnen opbouwen”. Roger Kerstens gaf uit naam van Berendrecht Sport een welkomstcadeau aan Frans Gabriels, voorzitter van TC Raffic.
Tevens maakte Mon Bril van de gelegenheid gebruik om een dankwoord te richten aan schepen van sport Marcel Bartholomeeussen, voor hetgeen hij gerealiseerd heeft in de polder.
 
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *