Eerste singer-songwriter night bij KAS

webkas-singer-songwriter-2016-dries-c-m-bouly
Je kan er vandaag niet meer omheen – de talrijke singer-songwriters die met eigen repertoire de podia veroveren. Ook KAS wil die artiesten een podium aanbieden, alléén, in duo, met gitaar en andere instrumenten. Op 9 december staat de micro klaar voor drie acts.
FLOW “One day I woke up and I said to myself: go take it slow”
“We brengen ons verhaal, op dit moment via de muziek,” legt zangeres Ilse uit. “We vinden inspiratie bij muzikanten die ons raken. Met gitaar en zang gaan we op zoek naar onze eigen taal.  Invloeden uit blues, country en kleinkunst geven mee vorm aan onze Engelstalige en Nederlandstalige nummers.
We spelen graag voor een klein publiek en houden van sfeervolle locaties.”
FLOW is: Ilse (zang) en Steven (gitaar en zang)
DRIES
Songschrijver en zanger Dries Bongaerts brengt intieme indie-folk. Vergezeld van gitaar en mondharmonica brengt hij je van de ene emotie naar de andere. Met invloeden als Bob Dylan, Will Oldham en Ry Cooder hoor je zijn rijpe stem met tomeloze strijdvaardigheid het kleine en het grote leven bezingen. 
In Vlaanderen is Dries Bongaerts bekend als de charismatische frontman van de Antwerpse/Limburgse band New Rising Sun, waarmee hij in 2015 het uitstekende album We’re All Coming Home uitbracht. 
Voortaan zoekt hij dus ook solo de planken op. Dries is een ruwe diamant die de voorbije jaren werd geslepen in kroegen, clubs en op festivals. Zang, gitaar, mondharmonica en een doorleefde, hese stem: veel puurder kan een singer-songwriter haast niet klinken.
DEBORAH OSTREGA & ERNST LÖW
De Nederlandse zanger Ernst Löw komt in 1984 in Antwerpen aan, verliest er zijn hart en besluit er ‘eeuwig’ te blijven wonen.
Hij zingt en vertelt tijdens zijn shows over zijn leven, meestal via eigen werk, maar ook een aantal klassiekers als ‘De Zotte Morgen’ (Zjef Vanuytsel) en Bram Vermeulen’s ‘Rode Wijn’ passeren in een persoonlijke jas de revue.
Op een gegeven moment verschijnt zangeres Deborah Ostrega in zijn leven en ten tonele.
Er ontstaat een muzikaal verhaal tussen de twee. Een heel mooi verhaal van duetten en solomomenten.
KAS:Kapel van de Heuvels, Waterstraat 30, Kapellen – Vrijdag 9 december 2016  – 20.20 u (deuren 19.45 u) – Tickets: 17.00 € – Voorverkoop:  14.00 € –  www.kasattenhoven.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder