Eerste Polderdag werd een succes ondanks dreiging met onweer

De Polderdagen, die in Berendrecht begonnen op zaterdag 28 juli, werden een succes ondanks de dreiging met onweer. Aan de power horse wedstrijd werd deelgenomen door 35 deelnemers. In het totaal werden zaterdag zo’n 70 paarden ingezet.
In de eerste plaats waren dat trekpaarden van het Brabants ras. De meeste van hen komen uit het Noorden., uit Brabant en Zeeland. De eigenaars kwamen naar Berendrecht met transportwagens en caravans. Zij kampeerden in de buurt van het Booswegske in Berendrecht.
De grote feesttent staat ook zondag opgesteld achter de manege ‘Het Hoefijzer’.  In dit prachtige poldergebied, dat bedreigd wordt met vernietiging ontrolde zich een familiefeest zonder weerga.
 

Booswegske leidt naar het paradijs


Wie dit paradijselijke poldergebied nog wil bezoeken voor het verdwijnt, wandelt best van aan de Driehoek in Berendrecht het Booswegske in dat begint bij de vroegere hoeve Cleiren en dat richting Stabroekse Polder loopt. Via de Bomenbank en achter de, uit de twaalfde eeuw stammende dorpsdijk, kom je voorbij de ‘kom’. Dat was in voorvaderse tijden een vluchtgebied ingeval van overstroming.  Iets verder bereik je de polder van Stabroek die ook bedreigd wordt. Hier speelt het toneel van de Polderdagen dat zondag verdergaat. En waarover wij in een volgende aflevering verder nieuws brengen. Intussen waren zaterdag reeds mensen van alle Polderdorpen (met op kop het gemeentebestuur van Kapellen) aanwezig om hun solidariteit te betuigen. (sdl)

Finale van competitie in Arnhem

Zoals vorige keer is Andrie De Buck ( zie foto in reeks) weer wedstrijdleider inzake de Power horse competitie die internationaal georganseerd wordt over 7 wedstrijden. De zevende is uiteindelijk ook de finale. Deze vindt plaats op 24 en 25 september in Duiven bij Arnhem. Er nemen telkens vier categoriën aan deel: de eenspannen, drie- en vierspannen en de tandems. De meeste deelnemers komen uit Zeeland en Noord-Brabant. Zij komen met soms indrukwekkende vrachtwagens waarin ook een ‘livinggedeelte’ is, naar de plaats van de wedstrijd. Bij de deelnemers zijn niet alleen zelfstandige beroepen als doktoren, advokaten, notarissen en landbouwers, maar ook mensen die in loondienst hun kost verdienen. ‘Wij zijn allemaal liefhebbers van trekpaarden en vormen één grote familie’, zegt De Buck. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *