Eerste plastic recyclingfabriek van PureCycle in Europa in NextGen District

HAVEN – PureCycle Technologies (NASDAQ: PCT) en Port of Antwerp-Bruges hebben op dinsdag 17 januari aangekondigd dat PureCycle haar eerste polypropyleen (PP) recyclingfabriek in Europa gaat bouwen in NextGen District in de haven.

De nieuwe fabriek zal een jaarcapaciteit hebben van 59.000 ton (130 miljoen pond), met mogelijkheden om de activiteiten in de toekomst uit te breiden aangezien het perceel van 14 hectare plaats biedt aan vier verwerkingslijnen met een totale capaciteit van ongeveer 240.000 ton (goed voor ongeveer 500 miljoen pond) per jaar. PureCycle is momenteel bezig met de financiële planning en de aanlevering van grondstoffen. De definitieve planning zou medio 2023 rond moeten zijn. De bouw van de fabriek begint zodra de vergunningsprocedure is afgerond, naar verwachting in 2024.

NextGen District is een wereldwijde hub voor ondernemingen die de circulaire economie willen bevorderen. Het district ligt in Port of Antwerp-Bruges, de tweede grootste haven van Europa. PureCycle kreeg een concessieovereenkomst toegekend na een competitieve selectieprocedure.

PureCycle voert momenteel actief onderhandelingen met potentiële partners voor het aanleveren van grondstoffen en het afnemen van recyclingproducten en verwacht haar commerciële activiteiten in de Europese vestiging te starten zodra de eerste verwerkingslijn klaar is. De nieuwe PP-zuiveringsinstallatie zal niet alleen PureCycles UPR-hars aan de Europese markt leveren, maar zal in de eerste fase van het project naar verwachting ook 65 tot 70 nieuwe jobs opleveren. Het project van PureCycle is een van de grootste investeringen die tot dusver in het NextGen District werden aangekondigd. Er worden momenteel verschillende financieringsopties overwogen, waaronder traditionele financieringsbronnen, maar ook subsidies voor circulaire projecten die uniek zijn in de EU.

©Port of Antwerp/Bruges

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *