Ward Joppen: 'Een wijs man ging heen'

joppen-spotlight
 

Op de foto 3 generaties Joppen: zoon Luc, kleinzoon Ward en ere-secretaris Ward Joppen die vannacht overleed 

In de nacht van zondag 24 maart op maandag 25 maart 2013 overleed  thuis op 92 jarige leeftijd ere-secretaris van de gemeente Stabroek, Ward Joppen.
Een wijs man, met veel levenservaring en een grote persoonlijkheid, zo zullen wij hem herinneren.
Ward werd op 11 maart 1921 als derde telg, geboren in het gezin van Frans Joppen en Irma Delie.
Ward behaalde het diploma van onderwijzer en gaf les in de gemeentelijke basisschool in de Smoutakker te Stabroek. Tijdens de oorlog volgde hij avondlessen en behaalde het diploma van bestuurswetenschappen, dat vereist was voor de functie van gemeentesecretaris. Die functie bekleedde Ward in Stabroek van mei 1946 tot oktober 1983.  Zoon Luc werd zijn opvolger.
Ward was een echte familieman. Altijd kwam zijn gezin op de eerst plaats. Zijn vrouw Alice Janssens en zijn tien kinderen, schoonzonen en -dochters, kleinkinderen en achterkleinkinderen stonden centraal. Op zijn negentigjarig leeftijd gaf hij een groots familiefeest in het Ravenhof waar bijna alle nazaten aanwezig waren.
Vlotte pen
Ward Joppen zullen wij ook herinneren als de man die de “Kroniek van Stabroek” in 1988 uitgaf, waarvoor hij datzelfde jaar de cultuurprijs van de gemeente Stabroek kreeg. In 2008 herwerkte auteur Ward samen met zijn zoon Luc en kleinkinderen Ward jr en Celien de kroniek. Vorig jaar stelde hij “Gedichten van de oude man” samen. Een uniek boekje vol amusante en pittige gedichtjes die het volkse leven van Stabroek weerspiegelt.
Enkele weken geleden werd Ward in het ziekenhuis opgenomen met een hartfalen. Stilaan ging zijn toestand achteruit. Vechten deed hij niet meer, voor hem was het goed geweest.
Zijn dagelijks wandelingetjes naar de rand van het Elsenbos en zijn wekelijkse zwempartijtjes behoren nu tot het verleden. Zijn geestdrift, en zijn verlangen om meer te weten over het plaatselijke verleden is nu  gestopt…
Beste Ward, we zullen  je missen.
 
Er wordt afscheid genomen van Ward op dinsdag 2 april 2013 tijdens de uitvaartdienst in de parochiekerk van Stabroek om 10.00 uur, gevolgd door de asverstrooiing op de begraafplaats Vossenveld te Stabroek. Samenkomst en gelegenheid tot groeten in de kerk vanaf 9.30 uur.
U hebt de gelegenheid een laatste groet te brengen in het rouwcentrum P. Groffen, Monnikenhofstraat 87 te Berendrecht, na telefonische afspraak, tel. 03 / 568 63 37.
Rouwadres: familie Joppen – Janssens, p/a Uitvaartverzorging P. Groffen, Monnikenhofstraat 89 te 2040 Berendrecht.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *