Bryan Kouwenbergh terug aan het fietsen

bryan kouwenbergh
Vorig jaar, eind mei 2012 in wedstrijd Fleche Ardenaisse, besliste een valpartij dat het leven van wielrenner Bryan Kouwenbergh, volledig op zijn kop werd gezet. Na de valpartij bleef hij klagen van erge hoofdpijn en vlekken in het gezichtsveld. Na een hoop dokter -en ziekenhuis bezoeken, werd in augustus bij Bryan een hersentumor vastgesteld.
Het nieuws kwam bijzonder hard aan, meestal is dat een ‘ver van mijn bed show’. Vanaf die moment is Bryan 2 keer onder het mes gegaan voor een biopsie, wat een zeer delicate ingreep was, aangezien de hersenen een complexe plaats zijn, en bij 1 verkeerde beweging het wel zeer ernstige gevolgen kan hebben.
Zowel mentaal als fysiek werden dit zware tijden. Niet enkel voor Bryan, maar ook voor iedereen die dicht bij hem stond. Uiteindelijk, na een zeer zware periode, werd Bryan verteld dat het geen kwaadaardige tumor zou zijn, wat op zich al een hele opluchting was.
Om de 4 maanden, moet er een scan gemaakt worden, om eventuele veranderingen goed te kunnen opvolgen.
Bij de laatste consultatie, kreeg Bryan het goede nieuws dat hij zijn leven weer terug mag opnemen, zoals voor de ‘ingrijpende’ valpartij. Wat wil zeggen, dat Bryan terug de fiets genomen heeft en sinds december goed aan het trainen is, om terug de stap in het peleton te zetten. Wat zeker niet gemakkelijk zal zijn, na 7 maanden ‘fietsloos’ te zijn.
Zelf hoopt Bryan dat de stap goed zal verlopen en dat hij nog mooie uitslagen kan rijden in de kleuren van het VL-technics team.
Wij wensen Bryan het allerbeste en veel succes met zijn wielercarrière!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *