Een mooie muziekmiddag met muziekkapel Benegrenska en gasten

ESSEN – Aanstaande zondag 28 januari klinkt in zaal De Toekomst in Achtmaal (NL) weer gezellige Böhmische en Moravische muziek. Regionale muziekkapel Benegrenska uit Essen e.o. houdt dan namelijk weer haar nieuwjaarsconcert.

Dit jaar ontvangen zij de twee geweldige kapellen Flamincanka en Štěsti. Om kwart over één opent Benegrenska zelf deze gezellige muziekmiddag. Zij zullen, onder leiding van kapelmeester Gerard Peeters, de aanwezige bezoekers trakteren op een mooi en gevarieerd programma. In dit programma zijn ook de muziekwerken die zij gekozen hebben om op 17 maart bij de VLAMO kapellenwedstrijd in Tienen (B) te spelen.

Na Benegrenska is het de beurt aan Flamincanka. Deze Oudsbergse blaaskapel is de Belgisch kampioen van 2022 en mocht daarom in 2023 deelnemen aan de Europese kampioenschappen in Stuttgart. Daar hebben zij in de Mittelstufe een eerste prijs in de wacht gesleept. Een geweldige prestatie!  Flamicanka is een relatief jonge blaaskapel en zij hopen met hun uitstraling en speelse repertoire meer jongeren in Nederland en België aan te moedigen om blaasmuziek te spelen. Na Flamincanka is het podium voor Blaaskapel Štěsti uit Boxmeer. Trompettist Andy Marti en klarinettiste Kim van de Voort zijn samen met een groep enthousiaste muzikanten deze kapel in 2008 gestart. Štěsti is regelmatig te gast bij andere evenementen en kapellen en dit jaar heeft Benegrenska de eer om hen te ontvangen.  

Het concert vindt plaats in Zaal de Toekomst, Pastoor de Bakkerstraat 19, 4885 AK Achtmaal, Nederland. Deuren open 12u45, aanvang: 13u15, einde 17u15
Inkom: 5 Euro, kaarten bestellen bij Ad@benegrenska.eu of bij de inkom.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder