Edisonwijk ziet heraanleg niet zitten

Bewoners van de Edisonwijk, op de grens van Antwerpen en Ekeren, verwerpen de plannen voor een heraanleg van hun wijk die vanaf begin volgend jaar op stapel staan. Volgens bewoners van Leugenberg,  Edisonlaan en Marconistraat zijn een aantal van de vooropgestelde werken helemaal niet nodig.

“Dat de riolering ontdubbeld gaat worden, het voetpad heraangelegd, er een woonerf en speeltuin komt, dat de luchtlijnen van de elektriciteit ondergronds gelegd worden, dat vinden wij allemaal prima en vanzelfsprekend’’ zegt woordvoerder Eddy Moscato. “Maar dat er voor deze ingrepen 11 garages moeten verdwijnen die er al 45 jaar staan, dat er een sorteerstraat komt die niemand gevraagd heeft en die vele ouderen onder ons nog meer hulpbehoevend zal maken, kan niet. Bovendien heeft men ons nog een 2de infoavond beloofd die er maar niet komt. Men blijft beslissingen nemen over onze woonomgeving zonder inspraak van de bewoners’’.

Actiepunten

De wijkbewoners hebben samen gezeten om een aantal actiepunten op te stellen. ,,Daaruit is een reeks vragen gegroeid waarop wij dringend een antwoord willen’’ zegt Eddy Moscato. ,,Wat gebeurd er met de extra overlast van wagens die niet meer in deze garages kunnen en waar stallen wij dan onze fietsen? Wie heeft de sorteerstraat gevraagd en past dat wel in dit toch nog landelijk gebied?’’. Uit ongenoegen gaan de bewoners hun garagepoorten beschilderen met slogans en komen er zwarte vlaggen. Er zal ook een petitielijst rondgaan die later zal afgegeven worden aan de beleidsmensen. In de Edisonwijk staan ongeveer 80 woningen.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder