Eddy Bruyninckx door koning benoemd tot baron

Eddy Bruyninckx, gedelegeerd bestuurder van het Havenbedrijf Antwerpen, krijgt de titel van Koning Filip. Op 19 juli zijn in het Staatsblad de namen bekend gemaakt van acht verdienstelijke landgenoten die zich voortaan barones of baron mogen noemen. Eddy Bruyninckx is één van hen. Als gedelegeerd bestuurder staat hij 25 jaar aan het hoofd van het Havenbedrijf Antwerpen.
Marc Van Peel, voorzitter van het Havenbedrijf, feliciteert hem met zijn benoeming tot baron. “Eddy Bruyninckx kan een lange lijst met verdiensten voorleggen die hij in die kwarteeuw heeft gerealiseerd. Jaar na jaar kon de haven onder zijn bestuur uitpakken met sterke cijfers. Dat resulteerde vorig jaar nog in een recordoverslag van meer dan 208 miljoen ton. De haven van Antwerpen ontplooide zich tot een belangrijke logistieke haven en daarnaast maakte hij van de Antwerpse haven ook de grootste koffie- en fruithaven van Europa. Toch zal de CEO van het Havenbedrijf die groeicijfers in de eerste plaats toeschrijven aan de 150.000 mensen die direct of indirect in de haven van Antwerpen werken. Een haven die ook internationaal een sterk merk is geworden. Eddy Bruyninckx is er in die 25 jaar in geslaagd om soepel en flexibel in te spelen op een veranderende markt zodat Antwerpen kon uitgroeien tot de tweede grootste haven van Europa en het nummer elf van de wereld.“
Eddy Bruyninckx, 65 jaar, stapt eind dit jaar op als CEO van het Havenbedrijf. “Als gedelegeerd bestuurder heeft hij bewezen dat hij bruggen kan bouwen. Een adellijke titel is dan ook een eerste erkenning voor zijn werk,” besluit Marc Van Peel. Jacques Vandermeiren volgt op 1 januari 2017 baron Eddy Bruyninckx op. Staf De Lie
Lees meer hierover in Polder Magazine die op 4/5 augustus verschijnt.

Eddy Bruyinckx in het Museum van Vlaanderen op de Heilige Berg (de Kasselberg) in Zuid-Vlaanderen. Hij bezocht daar, samen met vrienden van enkele Vlaamse kranten de tentoonstelling waar enkele schilderijen aan de Antwerpse haven waren gewijd. (foto SDL)
Eddy Bruyninckx in het Museum van Vlaanderen op de Heilige Berg (de Kasselberg) in Zuid-Vlaanderen (Fr). Hij bezocht daar, samen met zij vrouw Lieve en vrienden van Vlaamse kranten, de tentoonstelling waar enkele schilderijen aan de Antwerpse haven waren gewijd. (foto SDL)

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *