Eddie van Tilburg van de Reigersvrienden wint goud

ZANDVIET/BERENDRECHT – Enkele weken geleden werd in Almeria, Spanje, het wereldkampioenschap siervogels georganiseerd. Vanuit heel de wereld werden vogels ingestuurd omdat het wereldkampioenschap het allerhoogste niveau is voor de vogelhouders. Dit jaar waren er 26.000 vogels aanwezig. Door de kwaliteit en het aantal vogels, is het heel moeilijk een medaille (goud, zilver of brons) te behalen.
 Voorzitter Ludo Brands van de Reigersvrienden doet het verhaal: “Toch is één van onze leden, Eddie Van Tilburg, erin geslaagd een gouden medaille mee naar huis te nemen. Zijn super vogel was een kleurkanarie eumo zwart. Natuurlijk is onze vereniging, De Reigersvrienden (Berendrecht-Zandvliet), enorm fier op deze prestatie. Gisteren hebben we hem hiervoor in de bloemetjes gezet en wij zijn natuurlijk ook heel trots op zijn gouden medaille. In de geschiedenis van De Reigersvrienden is het de 4de keer dat één van onze leden een medaille heeft weten te behalen op een wereldkampioenschap.
Zijn prestatie maakt het nog mooier omdat hij zeer ernstig ziek is en hij niet wist of hij hierdoor wel vogels kon insturen. Gelukkig kan hij op zijn broer Edgard rekenen die zijn vogels alle dagen komt verzorgen en er alles aan doet om Eddie te helpen. Een super mooi gebaar dat voor ons ook een gouden medaille verdient.”
Gelukkig is de vogelgriep (die ongevaarlijk is  voor mensen) pas na het wereldkampioenschap uitgebroken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder