Drievoudige schoolvisie en nieuwe tuin op Mater Dei MTH

BRASSCHAAT – Inez Ven, Schepen van Onderwijs te Brasschaat, mocht officieel de nieuwe schoolvisie van basisschool Mater Dei MTH in ontvangst nemen en de nieuwe groene tuin van Campus Maria-ter-Heide inhuldigen.

Basisschool Mater Dei MTH, met campussen in de wijken Bethanie en Maria-ter-Heide, liet zich het voorbije jaar niet afremmen door het coronavirus en ontwikkelde een verfrissende schoolvisie in drievoud. Naast een uitgebreide versie voor ouders en sympathisanten die meer informatie wensen, ontstond een samenvatting in acht krachttermen en een kinderversie in de vorm van een kijkplaat. In de geest van de familiale schoolvisie, werd de kijkplaat en de lay-out van de visie ontworpen door Karolien Beyers, de mama van Maxim van het vijfde leerjaar. De kijkplaat werd door Lucia Delcroix van het zesde leerjaar en ook kinderburgemeester van Brasschaat aan Inez Ven overhandigd.
Inez Ven en Sylvia Viaene, onderwijsdeskundige van Brasschaat, konden tijdens een persoonlijk rondleiding op de twee campussen van Mater Dei MTH, de visie van de school ontdekken. Drie jaar geleden startte Mater Dei MTH op zijn beide campussen met het herbekijken van de eigen onderwijsvisie en -structuren. Met de steun van onderwijsversterkers CEGO kregen de leraren handvaten om steeds meer keuzemogelijkheden aan kinderen aan te bieden.
De leerlingen van Campus Maria-ter-Heide en Campus Bethanie zullen komende jaren heel wat keuzes leren maken en dit allemaal onder begeleiding van een leraar die zo steeds beter de leerlingen leert kennen. Ouders krijgen op deze wijze tijdens oudercontacten en op rapporten naast kennis ook verslag van de persoonlijkheidsgroei van hun kinderen op weg naar het secundair.

Op Mater Dei MTH Campus Maria-ter-Heide werd onder leiding van de ouderraad 30 000 euro en vele uren mankracht van ouders, kinderen en leraren geïnvesteerd in het vernieuwen van de groene tuin van de school. Sindsdien kunnen de leerlingen kiezen waar ze gaan spelen: op de actieve sport- en spelspeelplaats, in de groene familietuin of in de gezellige rustzone. Deze vernieuwing is met andere woorden een mooi voorbeeld van de nieuwe schoolvisie waar de beide campussen voor staan.
Op de website van de school: mater-dei.be, kan iedereen de visie in drieluik terugvinden.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder