Driekoningentaart met juweel van 1500 euro

Bakker Max Janssens van Patisserie Manus


KAPELLEN/BRASSCHAAT – De traditie wil dat we op de 12de dag na Kerstmis een taart aansnijden in evenveel stukken als er mensen rond de tafel zitten. De gelukkige die het porseleinen beeldje in zijn taartstuk vindt, krijgt de kroon en wordt prompt koning of koningin voor één dag. Om deze traditie naar een hoger niveau te tillen, slaan Patisserie Manus en Mas Tu Vu jewels de handen in elkaar. Eén van de porseleinen beeldjes wordt ingeruild voor een 18 karaat gouden juweel bezet met briljanten ter waarde van maar liefst €1 500.

Emelie Janssens van Patisserie Manus : “2020 is voor iedereen een bijzonder jaar geweest. We willen onze klanten graag bedanken voor hun eindeloos vertrouwen door ze eens royaal in de watten te leggen. Het feest van Driekoningen leek ons daarvoor het geschikte moment. Zelf stond ik vroeger ook altijd te springen om het vrolijke deuntje ‘Driekoningen, Driekoningen, …’ van deur tot deur te gaan zingen en om nadien het mes in de driekoningentaart te zetten. Aangezien ‘royaal’ meestal in één adem wordt genoemd met ‘goud’, vonden we in Mas Tu Vu jewels de geknipte partner”, vertelt Emelie Janssens van Patisserie Manus.

Pure ambacht
Juwelier Hans Plessers “Herman Janssens en ik zijn al jarenlang goede vrienden. Ik heb hem zelfs nog weten starten met Manus in het toenmalige pand op de Bredabaan. Toen zijn dochter Emelie me contacteerde met het idee om één porseleinen beeldje in te ruilen voor een juweel, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld. Vakmanschap, pure ambacht en kwaliteit, dat is iets wat we allebei hoog in het vaandel dragen. Net zoals bij Mas Tu Vu jewels, wordt ook bij Manus alles wat de winkel verlaat volledig met de hand gecreëerd. Het is die liefde voor handwerk waarin we elkaar terugvinden.”
 De vaklui van Mas Tu Vu jewels hebben zich laten inspireren door de typische driekoningenkroon op de taart om een luxueus ontwerp uit te werken. De keuze viel uiteindelijk op een juweel in de vorm van een hanger met een kroontje. Het unieke exemplaar is het eindresultaat van 100% handwerk en vervaardigd uit 18 karaat goud, bezet met briljanten.

Kostenplaatje van al dat moois? €1 500.
Kans maken op deze unieke creatie doe je door jezelf te trakteren op een héérlijke driekoningentaart bij Patisserie Manus in Brasschaat en Kapellen of in één van de verkooppunten: Bakkerij Bonitas (Mortsel), De Broodnatie (Berchem), Atelier N°11 (Berchem), Versgalerij André (Kalmthout) en Keurslager Van Gijsel (Edegem).
Elke dag wordt er zo één winnaar gekroond die een ‘Proficiat, u heeft gewonnen-boodschap’ onderaan de taart vindt. Op het einde van de week wordt hieruit één hoofdwinnaar geloot die naar huis gaat met het gouden juweel. De gelukkige winnaar zal dus voor één dag niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk tot koning of koningin gekroond worden.
De actie loopt van 2 januari tot en met 10 januari.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *