Drie winnaars uit Essen nemen fiets van ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’-actie mee naar huis


De gemeente Essen nam voor de vierde maal deel aan de actie ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’, om zo mensen aan te moedigen de fiets te gebruiken voor korte verplaatsingen. Een recordaantal van 88 handelaren nam deel aan de actie. Er vielen 46 waardebonnen te winnen en drie ‘Belgerinkelfietsen’.
Tijdens de (H)eerlijke Biobrunch die de gemeente afgelopen zondag 26 juni organiseerde, werden de winnaars van de Belgerinkelfiets bekendgemaakt. Elisa Boden, Christina Raymakers en Carla Borremans waren de gelukkige drie die een gloednieuwe fiets mochten ontvangen uit handen van burgemeester Gaston Van Tichelt.
4.525 kg CO2 bespaard
De handelaren kregen 1.469 stempelkaarten over de toonbank. Dat betekent dat de fietsers in Essen ongeveer 10.283 fietsritten of 22.623 km in de benen hebben. Zo heeft iedereen een mooie 4.525 kg CO2 bespaard.
46 gelukkige winnaars
Buiten de fietsen en picknickponcho’s die gemeente uitdeelde, zorgden de lokale handelaren voor een groot aantal waardebonnen. Zo mochten nog 46 mensen een prijs in ontvangst nemen. De winnaars kunnen voor 15 augustus hun prijs afhalen bij de milieudienst en worden per brief op de hoogte gebracht.
De grote deelname aan de actie maakt duidelijk dat de Essenaren zich bewust zijn van de voordelen die een fiets kan bieden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *