Drie investeerders nemen deel van Opelterrein in

In maart gaan drie investeerders van start op een vroeger terrein van 20 ha van Opel-Antwerpen dat eind 2008 door het Antwerpse Havenbedrijf werd aangekocht. En dat al half januari in concessie werd gegeven.
Op deze leegstaande parking zullen zich de Antwerpse goederenbehandelaars Schelde-Natie en NHS (Nova & Hesse Noord-Natie Stevedoring) vestigen. Als derde komt Rail Service Net uit Wommelgem, gespecialiseerd in onderhoud en herstelling van locomotieven en spoorwagens. Op 3 hectaren gaat dit bedrijf, dat nu 30 technici en 8 bedienden tewerkstelt, vanaf 1 maart van start in open lucht. Later wordt een werkplaats gebouwd, en rekent men op een veertigtal bijkomende jobs.
De Schelde-Natie uit Stabroek kreeg 10 hectaren in concessie. Zij investeert 20 miljoen en bouwt magazijnen op 66.000 m2 voor opslag van agrarische bulkproducten. Hier komen een 50-tal jobs in het vizier.
NHS ten slotte heeft de beschikking over 7,6 ha die zij gaat verbinden met haar terminal aan het vlakbij gelegen Churchilldok. Daar werd een magazijn gebouwd voor opslag van hoogwaardig staal dat 3,5 miloen kostte. Er wordt nog bekeken welke activiteiten op de vroegere Opel-site worden ontwikkeld, maar deze zullen alleszins enkele tientallen bijkomende jobs opleveren. In totaal zullen op de Opelsite minstens 100 bijkomende werkplaatsen worden geschapen. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder