Drama in bossen Berendrecht: Nederlandse atleet overleed na duatlon


Berendrecht – Al enkele jaren organiseert Lopersgroep Putte een duatlon in de bossen van Berendrecht met aankomst en vertrek op camping De Watertoren. Wat een sportieve hoogdag moest worden, eindigde in een waar drama. De 55-jarige Nederlandse tri- en duatleet Manfred Boogaard zakte kort na zijn aankomst in elkaar. Toegesnelde atleten en hulpdienst begonnen onmiddellijk met reanimatie. Wat later arriveerde het medisch urgentieteam. De MUG zag onmiddellijk dat het ernstig was en bracht de Nederlandse atleet in allerijl over naar het universitair ziekenhuis in Edegem. Daar overleed de man later op de dag.
Manfred Boogaard was een geoefend en actieve triatleet, die de laatste jaren vooral hield van het offroad werk en in België regelmatig deelnam aan cross triatlons en cross duatlons.
Lopersgroep Putte, de organisator van de cross duatlon in Berendrecht, is zwaar aangedaan door het overlijden. Secretaris Rudi Vleminx : “Wat een sportief hoogtepunt had moeten worden kreeg zondag op brutale wijze een duistere kant. Kort na de finish werd Manfred Boogaard, deelnemer Duathlon, onwel. Spijts alle hulp van omstaanders en hulpdiensten bereikte ons het droeve nieuws dat Manfred overleden is. In de eerste plaats zijn onze gedachten bij de familie en vrienden van Manfred. Namens de club bieden wij onze oprecht deelneming aan en wensen we hen veel sterkte in deze moeilijke dagen.”
Of de wedstrijd in de bossen van Berendrecht nog een volgende editie kent, is heel erg onzeker. Dat heeft niets te maken met het drama van zondag, maar wel met de verkoop van camping de Watertoren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *