Dr Luc Colemont komt spreken over darmkanker

De lokale Welzijnsraad en Seniorenraad Stabroek nodigen u uit voor een lezing van Dr Luc Colemont op woensdag 18 maart in Hoevenen

Dr. Luc Colemont is maagdarmspecialist en werkte meer dan 28 jaar in het GZA Sint-Vincentiusziekenhuis te Antwerpen. Hij studeerde geneeskunde aan het L.U.C. en de U.A. en behaalde zijn diploma als arts in 1982. Zijn specialisatie inwendige geneeskunde deed hij in Antwerpen. In 1987 deed hij een extra jaar opleiding in de Mayo Clinic (Rochester, Minnesota USA), King/Drew Medical Center (Los Angeles, California USA) en de Klinikum der Stadt Mannheim (Duitsland). In 1998 was hij organisator en voorzitter van de “Geneeskundige Dagen van Antwerpen”. In 2015 ontving hij van UNIZO Antwerpen de prijs van “Ondernemer van het jaar”.

Sedert 1 januari 2016 is hij fulltime werkzaam als “Managing Director” van de vzw Stop Darmkanker, waarvan hij mede-oprichter was in februari 2010. Hij focust zich vooral op informatie en voorlichting over darmkanker naar het brede publiek en zorgverleners. Hij is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Hij is auteur van o.a. “Stop Darmkanker: kennis delen kan levens redden (5de druk)”, “Alles in Twitterland”. Op 19 oktober 2018 werd zijn nieuw boek “Helden met Darmkanker” voorgesteld. Op 6 maart 2019 kwam een nieuw en bijzonder boek uit: “Dirk : het leven is een strijd waard”, een graphic novel of stripalbum over het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker. zijn motto : “Als je de vijand niet kent, kan je nooit de oorlog winnen”

Deze boeiende en leerrijke voordracht gaat door in het ontspanningslokaal Witven, Witvenstraat 57 te Hoevenen op woensdag 18 maart 2020. Aanvang om 19u30, de deuren zijn geopend vanaf 19u.Het einde is voorzien omstreeks 22u.De toegang is gratis en inschrijvingen zijn niet vereist.

Info: OCMW Stabroek, Sabine Theunis, 03/317 18 80 of sabine.theunis@stabroek.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *