Brandweer Zone Rand werkt volgens vernieuwd retributiereglement

De burgemeesters van 21 gemeenten in Noord-Antwerpen – die samen Brandweer Zone Rand vormen – hebben voor de werking van de brandweer een vernieuwd retributiereglement goedgekeurd. Zo is voor iedereen duidelijk wanneer de brandweer gratis komt en voor welke interventies een factuur volgt.
Het vernieuwde retributiereglement geldt tot eind 2025. Je kan het volledige document raadplegen via de website van Brandweer Zone Rand.”

Voor het verwijderen van een wespennest, eender waar die zich bevindt, rekent Brandweer Zone Rand vanaf nu een vaste kost van 40 euro aan. Het leegpompen van kelders of het weghalen van ingestorte schouwen of losgekomen dakgoten zijn betalende interventies als dat gevolgen blijken van slecht onderhoud.

Wie beroep doet op de brandweer na stormschade zal een factuur ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan het wegzagen van omgevallen bomen of het leegpompen van een kelder na wateroverlast. In de meeste gevallen zijn mensen hiervoor verzekerd via hun brandverzekering en kunnen ze de kosten recupereren.

meer info: www.brandweerzonerand.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Niet alleen wie een beroep doet op de brandwaar, ook als de buren of toevallige voorbijgangers de brandweer opbellen dient de eigenaar van het dak of boom te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *