Dorpswandeling "na de synagoge, een kerk"

heide
Op zondag 13 juli heeft in Heide een gloednieuwe dorpswandeling plaats. Om 14u neemt de gids je mee op sleeptouw door de straten van de oorspronkelijke parochie Heide, ten westen van de spoorlijn.
Tot aan de tweede wereldoorlog was Heide ten dele een joods dorp. Dat er in de toenmalig traditionele omgeving een tegenbeweging zou ontstaan, was niet verwonderlijk. Grootgrondbezitters uit Kapellenbos en bewoners uit het katholieke Kalmthout vonden elkaar om te streven naar de oprichting van een nieuwe parochie, met school, klooster, kerk en kerkhof. Hoe dit tot stand kwam onder de impuls van een ambitieuze jonge priester kan je nog terugvinden in het centrum van Heide, waar alle parochiegebouwen in een prachtige omgeving werden opgericht. Het vergde heel wat moeite en vasthoudendheid om dit tot stand te brengen.
Info: zondag 13 juli 2014 om 14u –   Deelname: € 5 –  Vooraf inschrijven bij Dienst Toerisme Kalmthout, tel 03 666 61 01, toerisme@kalmthout.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder