Dorpsdag te Stabroek

dorpsdag
Op 25 september organiseert Stay Events van 10 tot 18 uur weer de jaarlijkse Dorpsdag in Stabroek.  De dorpsdag – voorheen “jaarmarkt” – is ondertussen een vaste waarde geworden in ons dorp.
Het is namelijk niet zomaar een ‘markt’, eerder een gezellige bijeenkomst tussen sport- en cultuurverenigingen, hulpdiensten, gemeentelijke diensten, scholen, alsook handelaars en mensen uit eigen dorp die alles tot één gezellige bedoeling maken. De mensen van Stay Events, die ondertussen al vele jaren de markt laten groeien, zorgen ook deze editie weer voor een zeer gevarieerd aanbod aan amusement en een gezellige sfeer.
Programma 2016
Algemeen aanbod in Dorpsstraat en Hoogeind
Start van de dorpsdag onder begeleiding van “ ‘T Jazzke ”; de plaatselijke middenstand en handelaars van binnen en buiten de gemeente bieden een zeer gevarieerd aanbod; een rommelmarkt, diverse verenigingen met demonstraties, spectaculair turnen, info over hun werking; héél gevarieerde “hapjes en drankjes” bij verschillende verenigingen/handelaars; de sportraad zal via elke deelnemende sportvereniging een “sportproef” doen. Info vindt u bij hun  stand ter hoogte van het gemeentehuis; in het kader van “De dag van het kind” zorgt de jeugddienst voor kinderanimatie met een  schminkstand, springkastelen voor klein en groot in de tuin van het gemeentehuis; enkele oude ambachten: klompen, stoelen/matten maken, houtbewerking, ambachtelijke kaarsen maken, lederbewerking.
Animatie en optredens
Hoogeind : om 11u00 en 13u00 zal de hondenschool Loebas demonstraties “gehoorzaamheid” geven;  er is eventueel gelegenheid tot gratis initiatie met uw hond tussen de demonstraties in;  om 15u00 demonstreren zij met “detectiehonden”. Vanaf 13u30 tot 16u30  kan u uw karikatuur laten tekenen door karikaturist Roger; tussen 13u00 en 17u00 zal de Dixie Dance Band u gezellige en vrolijke dixieland muziek brengen. Springdis biedt de kinderen gratis springplezier in enkele springkastelen, ze kunnen  zorgeloos spelen terwijl hun ouders van een natje en een droogje genieten bij de  standen aldaar, bij de springkastelen zal in de namiddag gelegenheid zijn om met de 4 prinsessen Assepoester, Belle, Alice en Ariel op de foto te gaan. Zij komen de kindjes groeten tussen 13 en 16 uur. Ook in het Hoogeind kan u de koren Canteclaer aan het werk zien.  Zij brengen modieuse liedjes op  een originele manier. De firma Aertssen neemt u mee de hoogte in en laat u genieten van een unieke kijk op ons dorp.
Dorpsstraat:  vanaf +/- 14u00 kan u ook bij de Mudcrushers genieten van het live optreden van  ‘Pink Cadillac’,  een rockende en swingende covergroep; tussen 13u00 en 17u00 vindt u hier de barbier die gratis de mannen scheert; om +/-14u30 en 16u30 zal op de stand van KAS “Guido en friends optreden.  Een 4-tal zoet-“gevoicde”-de dames, ondersteund met akoestische gitaar en ritme-sectie.  Bij café De papegaai kan u meedoen aan “Jeansbroekhangen”. U kan hiermee een leuke prijs winnen. Vanaf 19u00 zal op het podium voor café ’t Zwart Schaap” de Stabroekse covergroep ‘Vic Smetley and the bastards” de dorpsdag afsluiten, nadien komt DJ Hanos overnemen.
En nog veel meer……  meer gegevens vindt u op de website : www.stayevents.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *