Dorp dat niet weg wil lanceert "Doelse Dwarskop"

Sedert 1 week beschikt het polderdorp Doel over een eigen origineel gebrouwen bier dat luistert naar de naam ‘Doelse Dwarskop’. De Doelse Dwarskop is geen etiketbier maar een nieuw gebrouwen bier waarvan door de lokale brouwerij het Paenhuys in juni een eerste brouwsel van 600 liter werd gemaakt. Eind juli werd het bier van hoge gisting op fles getrokken. Tijdens de Scheldewijding werd het voor het eerst geschonken. Eind augustus is een volgend brouwsel klaar.
Het idee van een eigen bier ontstond naar aanleiding van de festiviteiten van 400 jaar Doel maar het werd uiteindelijk concreet gemaakt door enkele jongeren van de Derde Generatie. In de lente werd brouwerij het Paenhuys bereid gevonden een eerste proefbrouwsel te maken. Het werd uiteindelijk een licht bitter, blond bier van 7° alcohol. Wat het bier zo bijzonder maakt is de toevoeging van verse Doelse tarwe.
Het etiket werd ontworpen door dorpstekenaar Jeroen Janssen.
Op woensdag 20 augustus wordt in De Doolen te Doel om 17u het bier voorgesteld. Daarbij zullen de initiatiefnemers, de dorpstekenaars en de brouwer aanwezig zijn.
Info: Brian Waterschoot tel. 0486/86.77.97  mail brian.waterschoot@gmail.com

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *