Doortocht Antwerpse Havenpijl Berendrecht/Stabroek/Ekeren

Op zondag 7 augustus zal de wielerwedstrijd ‘Antwerpse Havenpijl’ 2 doortochten houden in Stabroek en Berendrecht.

De wedstrijd wordt gereden in de districten Antwerpen, Merksem, Berendrecht, Ekeren en de gemeente Stabroek, met start en aankomst in de Nieuwdreef te Merksem. De renners komen via de N114 Leugenberg en Antwerpsesteenweg Hoevenen binnengereden. De renners rijden tussen +/- 13u00 en 15u00 in totaal 2 ronden door volgende straten (in deze volgorde): Antwerpsesteenweg, Markt/Frans Oomsplein, Kerkstraat, Ettenhoven, Kleine Molenweg, Dorpsstraat, Abtsdreef richting Berendrecht. De 2de ronde verloop identiek.
De doortocht wordt gereden op een ‘open parcours’. Dat betekent dat tijdens de doortocht van de wedstrijd de straten van het parcours verkeersvrij zijn. Aanwezig verkeer stopt en plaatst zich veilig langs de kant. Het mag opnieuw verder rijden als de laatste wedstrijdwagen met groene vlag voorbij is. Het effectief verkeersverbod gaat telkens in als de eerste wedstrijdwagen passeert met rode vlag. De wedstrijd wordt begeleid door de politie. Om deze reden zijn er geen wegomleidingen ingesteld.
Stabroek
Eenrichtingsverkeer in volgende straten:,Op 7 augustus 2016 tussen 12u00 en 16u00, wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Frans Oomsplein, Kerkstraat, Ettenhoven, Kleine Molenweg en Abtsdreef. De toegelaten rijrichting is van Frans Oomsplein naar Kleine Molenweg. In de Abtsdreef van Laageind naar Berendrecht.
Stilstaan- en Parkeerverbod in volgende straten: Op 7 augustus 2016 tussen 12u00 en 16u00 wordt in de volgende straten een stilstaan- en parkeerverbod van kracht : Kleine Molenweg (beide zijden), Abtsdreef (beide zijden), Dorpsstraat (beide zijden tussen Kleine Molenweg en Abtsdreef), Kerkstraat (zijde oneven huisnummers), Antwerpsesteenweg (zijde even huisnummers tot aan de “wissel”).
Inhaalverbod: Op 7 augustus 2016 tussen 12u00 en 16u00 wordt in de Abtsdreef een inhaalverbod ingesteld tussen Laageind en Oud Broek.
De maatregelen worden na de laatste doortocht opgeheven, met uitzondering van de parkeermaatregelen in Kleine Molenweg. Deze blijven gelden tot in principe vrijdag 19 augustus naar aanleiding van de wegenwerken in Grote Molenweg. Kleine Molenweg is in de periode 8/8 -19/8 de omleidingsweg tussen Stabroek en Hoevenen en voor de diensten van de Lijn.
Berendrecht
Tussen 12 en 16 uur passeren de renners tweemaal door Berendrecht.
Het parcours loopt als volgt: vanuit Stabroek – Monnikenhofstraat – Krommeweg – Steenovenstraat – Antwerpsebaan – Zandweg – Zandvlietsesteenweg – Zoutestraat – Sint-Jan Baptiststraat – Schouwvegerstraat – Antwerpsebaan – richting Antwerpen.
Tijdens de doortocht van de wedstrijd zijn de straten van het parcours verkeersvrij en kan men het traject enkel dwarsen op de momenten dat de laatste wedstrijdwagen met groene vlag voorbij is, tot de terugkeer van de rode vlag.
Bussen van de Lijn volgen in Berendrecht geen omleiding en rijden deels op het parcours onder politiebegeleiding.  Alleen de halte ‘Opstal’ in de Monnikenhofstraat kan niet bediend worden. De bussen van De Lijn rijden namelijk in beide richtingen langs de autostrade A12 en nemen dan respectievelijk afrit Stabroek en afrit Berendrecht.

Ekeren
De grote omloop loopt over Merksem, Antwerpen, Ekeren (De Beuckelaerlaan, Markt, Kloosterstraat, Leugenberg), Hoevenen, Stabroek, Zandvliet, Berendrecht, Antwerpen, Ekeren (De Beuckelaerlaan, Velwijcklaan, Kruidenlaan, Prinshoeveweg, De Oude Landen, Laar) en Merksem.  De plaatselijke omloop gaat over Merksem, Antwerpen, Ekeren (De Beuckelaerlaan, Veltwijcklaan, Kruidenlaan, Prinshoeveweg, De Oude Landen, Laar) en opnieuw Merksem tot Nieuwdreef.
Oorspronkelijk moesten de renners in Ekeren via Groot Hagelkruis, Schoonbroek en Bilderdijkstraat naar Leugenberg rijden maar door de breuk in de waterleiding van het Groot Hagelkruis en de grondige herstellingswerken aldaar, zal wellicht nu gewoon door de Kloosterstraat naar Leugenberg gereden worden.
In de Kruidenlaan geldt op zondag een stilstand- en parkeerverbod langs de oneven kant. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *