Donkey Republic in Brasschaat: huur eens een elektrische deelfiets!

©gemeente Brasschaat

BRASSCHAAT – Je hebt ze wellicht al gespot, de oranje e-bikes van Donkey Republic. De elektrische deelfietsen zijn een initiatief van beheersmaatschappij Lantis. In meer dan 32 gemeentes in Vervoerregio Antwerpen en Waasland kan je één van deze 2.000 e-bikes huren. Ook in Brasschaat! Combineer voortaan de deelfiets met openbaar vervoer of (deel)wagen om te pendelen , maar ook om je boodschappen te doen of een daguitstap te maken. Maar hoe werkt dat precies, zo’n elektrische deelfiets? En wat zijn de voordelen voor onze gemeente?Vaste drop-offzones

Heb je de fiets niet meer nodig? In de app vind je een kaart met de dichtstbijzijnde drop-offzone. Er zijn per deelnemende gemeente verschillende locaties beschikbaar. Je hoeft dus niet terug te fietsen naar de plek waar je de fiets ophaalde. Je laat de e-bike wel enkel in zo’n drop-offzone achter, anders betaal je een boete. Zo vermijden we dat fietsen verkeerd geparkeerd worden.
Van onderhoud tot pechverhelping
Het onderhoud van de fietsen is in handen van de zogenaamde shepherds van Donkey Republic. Zij zorgen ervoor dat alle fietsen opgeladen en in topconditie zijn. Op de app kan je trouwens ook zien of je fiets voldoende is opgeladen voor de afstand die je wilt afleggen. Heb je toch pech onderweg? Dan word je via de chat of telefonisch snel weer op weg geholpen.
Minder verkeersstress
Elektrisch fietsen biedt bovendien veel voordelen. Zowel voor de gebruikers als voor onze gemeente. Het is gezonder, vermijdt verkeersstress en zorgt voor minder belasting van de gemeentelijke wegen.  Eerste 60 minuten gratis
Tijd voor een testrit? Download de app, voer de promocode MOBILEHEROES in en krijg de eerste 60 minuten gratis! Donkey Republic biedt drie formules aan: een enkele rit, dagdeals van 24, 48 of 72 u. en voordelige maand- of jaarabonnementen. 
meer info https://www.brasschaat.be/mobiliteit/deelfietsen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *