Doe de anti-pest move!


Na een deugddoende paasvakantie kwamen de leerlingen en kleuters van de basisschool Sint Catharina uit Stabroek  bijeen in de turnzaal van de school voor het tweede startmoment van de anti-pest campagne.

Er werd gekozen voor het thema “Ik mag er zijn, jij mag er zijn” waarvoor zij hun beste vriend Toeka hadden uitgenodigd. Een beetje triest en zichtbaar aangeslagen kwam hij de zaal binnen. Snikkend vertelde hij dat hij zich een niksnut vond, alles wat hij deed liep fout. Juf Cindy probeerde Toeka te troosten en vertelde dat er in deze school  geen niksnutten zijn , en als er al eens een keertje iets mis gaat is pesten zeker uit den boze. Iedereen is van onschatbare waarde, iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten. Iedereen mag er zijn! En om dit nog eens extra in de kijker te stellen dansten de leerlingen van het zesde  de anti-pest move.

De kleutertjes konden dan weer genieten van een poppenkastspel met Toeka en het konijn.  Toeka die zich slecht en dom voelde kreeg troostende woordjes en een dikke knuffel van het konijn.  Met hun Toeka-dansje wisten de allerkleinsten Toeka weer op te beuren en vonden  hem super!

Achteraf werkten de leerlingen en kleutertjes de ganse week aan hun opdracht rond het thema “Ik mag er zijn, jij mag er zijn”.

Een boeiend thema voor hun  verdere toekomst!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *