District plant 170.000 tulpenbollen voor Tulpenluk 2021

Het schepencollege was aanwezig op de tulpenplanting

Op 26 november plantte het district Berendrecht/Zandvliet/Lillo 170.000 tulpenbollen voor de 6de editie van de Tulpenpluk die in het voorjaar van 2021 zal plaatsvinden.

Het tulpenveld van ongeveer 15.000 m2 is gelegen aan het Booswegske in Berendrecht, ter hoogte van de Bomenbank en is eigendom van het district.
“Om de tulpenbollen aan te kopen en te planten, betaalt het district 15.000 euro” zegt, schepen Sandra Suykerbuyk, bevoegd voor groen. Daarnaast is er nog een tussenkomst van de stad Antwerpen.

De tulpenbollen werden geleverd door Bloemen Eestermans uit Zandvliet. “Het was een hele klus om 170.000 bloembollen aan te leveren. Wij krijgen de bloembollen per kleur. Omdat de weide een kleurrijke variatie van tulpen moet zijn, dienden wij al de bollen de mengen. We hebben 450 bakken gevuld”, aldus Nicky Wens die samen met haar echtgenoot Bert Eestermans de bloemenzaak leidt. De bloembollen worden machinaal geplant door Filip Hebbelinck uit Lokeren.  “Ik schat dat ik zo’n 20.000 bollen per uur plant. De klus moet vandaag geklaard zijn”.

In het voorjaar van 2021 heeft de Tulpenpluk plaats. De juiste datum van de pluk is afhankelijk van de weersomstandigheden en de evolutie van de coronacrisis.

Traditie
In 2012 was het precies 450 jaar geleden dat de eerste tulpenbollen via de haven van Antwerpen in Europa toekwamen. Om dit erfgoed in stand te houden organiseerde het Polderdistrict en de stad iedere twee jaar een grote Tulpenpluk.
De Tulpenpluk was telkens een groot succes. Tijdens de vorige editie in 2019 kwamen 18.000 bezoekers een gratis bosje tulpen snijden tijdens dit eeuwenoud oogstfeest.
Normaal gaat de tulpenpluk gepaard met talrijke nevenactiviteiten, maar door de corona kunnen die alvast niet doorgaan.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *