District Ekeren zet gepromoveerde FC Ekeren in de bloemetjes

FC Ekeren werd ontvangen in kasteel Veltwijck te Ekeren ©w&f

EKEREN – FC Ekeren kroonde zich op zondag 23 april kampioen in derde Provinciale A. De overwinning was meer dan verdiend en het was dan ook groot feest in Ekeren. Op dinsdag 4 juli werd FC Ekeren uitgenodigd in kasteel Veltwijck te Ekeren. In een open bus kwamen ze naar het districtshuis waar ze door het districtscollege werden ontvangen.

De spelersbus werd opgewacht door districtsburgemeester Koen Palinckx
en schepen van sport: Annemie Plompen


Districtsburgemeester Koen Palinckx: “Kampioen worden doe je niet op een dag. Dat is het resultaat van talloze matchen, van een jaar hard werken. En dat is jullie verdienste als spelers, maar ook de verdienste van de trainer en technische staf. Maar laten we ook vooral de supporters niet vergeten. Zij hebben het hele seizoen door weer en wind de club gesteund. Deze prestatie is niet alleen belangrijk voor jullie als voetbalteam maar ook voor onze gemeenschap. Jullie succes straalt af op heel Ekeren en is een bron van inspiratie voor jonge voetballers. Met de clubnaam ‘FC Ekeren’ ben je de beste ambassadeur die Ekeren zich kan indenken.
Districtsburgemeester Koen Palinckx bekende nog dat hij geen fervente aanhanger is van één bepaalde club, maar vond het wel leuk om naar een paar machten van FC Ekeren te gaan kijken.

Districtsschepen voor sport Annemie Plompen: “We mogen zeggen dat jullie de spanning er goed wisten in te houden. Of hadden jullie naar de legende Pélé geluisterd die ooit zei: “Hoe moeilijker de overwinning, hoe meer voldoening de winst geeft”. Op 23 april maakten jullie het seizoen af met de schitterende cijfers 7-2 en konden jullie je eindelijk kampioen noemen. Jullie kunnen als club mooie cijfers voorleggen: 23 gewonnen matchen, 2 verloren en 5 gelijk gespeeld en maar liefst 104 doelpunten. Dus de kampioenentitel is dik verdiend”.

Naast een gepersonaliseerd cadeautje voor alle spelers, werd de officiële Ekerse vlag aan de kapitein en ondervoorzitter overhandigd.

Op 8 maart 2024 wordt FC Ekeren verwacht op de viering van de sportlaureaten in Ekeren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *