District Ekeren richt noodfonds coronategemoetkomingen voor verenigingen op

District Ekeren hecht groot belang aan een bloeiend en bruisend verenigingsleven. Sinds de uitbraak van de coronapandemie en de bijhorende maatregelen staat dit verenigingsleven sterk onder druk: evenementen worden geannuleerd, werkingen stilgelegd en programma’s aangepast.

Dit heeft niet enkel een grote impact op de werking en op de leden van de Ekerse verenigingen maar ook op hun financiële situatie. Daarom wil het district Ekeren alvast waar mogelijk tussenkomen in corona-gerelateerde kosten die de verenigingen tot nu toe gemaakt hebben.

Kosten die in aanmerking komen
· Kosten verbonden aan de aankoop van materiaal voor de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in functie van besmettingspreventie.
· Vaste kosten die bleven doorlopen tijdens de lockdown en in periode van verminderde activiteiten en inkomsten (zoals huurkosten privé-markt, verzekeringen, … )
· Niet-recupereerbare kosten en/of vergoedingen naar aanleiding van geannuleerde activiteiten en werkingen (vergoedingen, gages, annulatiekosten, vervallen stocks, … ).

Een coronategemoetkoming aanvragen
Een aanvraag gebeurt digitaal (via Mozilla Firefox) via de verenigingendatabank en uiterlijk 11 november 2020.

https://cultuur.csjdatabank.be/ voor cultuurverenigingen
https://sport.csjdatabank.be/ voor sportverenigingen
https://jeugd.csjdatabank.be/ voor jeugdverenigingen
https://samenleven.csjdatabank.be/ voor seniorenverenigingen

Wie nog niet over een account beschikt, moet als vereniging of organisatie eerst een account aanmaken. Op de nieuwspagina van www.ekeren.be is een handleiding te vinden en kunnen verenigingen terecht voor meer informatie.

Ook de komende weken en maanden blijft het districtsbestuur de noden op deze wijze opvolgen om verder tegemoet te komen aan de Ekerse verenigingen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *