District Berendrecht-Zandvliet-Lillo schenkt speelpakketten aan kwetsbare gezinnen

Pascal De Langhe (Schepen van jeugd) overhandigde deze speelpakketten namens het districtsbestuur
aan Annick Kersten en Frie Groffen van Polderhart.

De maatregelen omtrent het coronavirus treffen kwetsbare gezinnen het hardst. Het districtsbestuur van Berendrecht-Zandvliet-Lillo besliste om speelpakketten te schenken aan kwetsbare gezinnen uit Berendrecht, Zandvliet en Lillo en zo te zorgen voor ontspanning en spelplezier voor de kinderen.

Het speelpakket is samengesteld voor kinderen uit de kleuterschool en de lagere school. Elk zakje bevat tekenmateriaal, een lijmstift, een schaartje, een kinderverfpakket, stoepkrijt, een springtouw, een frisbee, een drinkfles, een stappenteller en een spelboekje met leuke activiteiten en spelletjes.

Het pakket zit in een herbruikbare draagtas die kan ingekleurd worden. Ook bevat het een overzicht van de corona-maatregelen en nuttige telefoonnummers.

De samenstelling en verdeling van de speelpakketten gebeurt in samenwerking met vrijetijdscentrum De Schelde, Huis van het Kind Berendrecht-Zandvliet-Lillo, sociaal meldpunt Polderhart en de vier scholen uit het district. Ze beslissen zelf welke leerlingen het speelpakket het meest nodig hebben.

(foto: District Berendrecht/Zandvliet/Lillo)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *