Dieter Van der Eyken naar Worldcup windsurfing Indoor te Polen

Dieter-Van-der-Eycken
Indoor windsurfen is terug van weg geweest. De laatste indoor wedstrijd die plaatsvond was in Gent 2006 en nu na 8 jaar is de discipline er terug. Groter dan ooit te voren in het grote nationale voetbalstadium van Warschau waar in 2012 nog de EK finale werd gespeeld.
Dieter Van der Eyken is bij de 6 automatisch geselecteerde windsurfers voor het main event, dit door zijn uitstekende resultaten van dit en vorig jaar op de worldtour. Hij staat voorlopig op een 5de plaats op de wereldranglijst met nog 1 event te gaan (in Sylt, Duitsland 26 september tot 5 oktober) en verdedigd zo zijn positie van vorig jaar toen hij voor het eerst de top 5 behaalde. !
In het totaal mogen er 16 mensen deelnemen per discipline. Er is jump, slalom en Freestyle. Bij een indoor event wordt er een groot zwembad opgezet, in dit geval een van maar liefst 90 meter lang  en 33m breed. De wind word gecreëerd door meer dan 30 windturbines die maar liefst tot 70km/h kan zijn, dat is een goeie windkracht 8.
De wedstrijd zelf vindt plaats op vrijdag 5 september (afvalronde voor de finale) en zaterdag 6 september (de finale). Er is een capaciteit van 30.000 bezoekers voorzien in het grote voetbalstadium. Het doel voor deze wedstrijd is top 5 te evenaren en zeker de finale van zaterdagavond te halen.
Buiten Dieter is er nog een andere Belg automatisch geplaatst Steven Van Broeckhoven die voorlopig 2de op de wereldranglijst staat en ongetwijfeld zal meedoen voor de overwinning in het zwembad van Polen.
Dieter Van der  Eyken is de jongste deelnemer van de 6 automatisch geselecteerde deelnemers. Hij is 22 jaar oud en afkomstig uit Stabroek, vaart voor het 5de jaar mee in de worldcup, op 2 wedstrijden na heeft hij steeds top 10 gevaren en is zo één van de meest constante deelnemers
van het deelnemersveld.
Steven Van Broeckhoven behaalde in 2011 nog de wereldtitel als eerste Europeaan sinds 10 jaar.
Info: facebook page: https://www.facebook.com/pages/Dieter-Van-der-Eyken-B35/102001416552208 – twitter: @dieterb35 – blog: http://dieter-b35.blogspot.be
Laatste clip: https://vimeo.com/101859449 – website evenement: http://en.stadionnarodowy.org.pl/our-place/windsurfing-at-the-national-stadium!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *