Diederick Pauwels pakt de koningskroon en -mantel te Stabroek

diederick pauwels


Na een lange strijd  mocht Diederick Pauwels  het ganzenkopje in Stabroek in de hoogte steken. Hij mag voor 1 jaar de kroon- en koningsmantel dragen, en heeft daarbij een plaatsje veroverd voor het keizerrijden in Hoevenen
De dag begon onder een stralend weertje met de optocht door het dorp. Aan het Laageind, bij hoeve Hendrickx, trakteerde gewezen koning Sibert zijn onderdanen op koffiekoeken, koffie en thee!!!  De stoet trok zich langzaam op gang en werd  op verschillende locaties halt gehouden.
Rond 15 uur arriveerde het geel-rode gezelschap, met op kop de Kon. Fanfare Verbroedering, aan het gansrijdersbeeldje in de Dorpsstraat waar koning Sibert zijn mantel en kroon afstond.
De strijd kon beginnen. Speakers Paul Hendrickx en Stiaan Vandermolen  probeerden zoveel mogelijk centje bijeen te vergaren terwijl de ruiters een voor een onder de nieuwe galg  hun rondjes reden. Nadat Stefan Van Steen het net van de kop rukte, moesten de ruiters toch nog enkel rondjes onder de galg vooraleer uiteindelijk Diederick Pauwels het felbegeerde kopje trok, het was toen al 18.30 uur. De premie bedroeg 6384 euro.
Diederick Pauwels, 37 jaar, is bio-ingenieur bij Unidet. Hij is gehuwd met Kelly Keupens en heeft twee kinderen Sam en Mats. Het is de tweede koningskroon die in de familie Pauwels  terecht komt. In 2004 werd broer Niels koning.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *