Diamant voor Jos en Germaine Peeters – Gelens

Zestig jaar geleden stapten Jos en Germaine Peeters – Gelens , uit de Veldstraat in Putte, op 27 januari 1951 , in het huwelijksbootje te Stabroek.  Op hun diamanten huwelijksverjaardag werden zij, donderdag op het gemeentehuis van Stabroek ontvangen door burgemeester Alida De Bie schepenen Engels en Staes.
Geboren en getogen Puttenaar Jos leerde zijn vrouwtje destijds kennen bij bakker Jacobs in Putte. Germaine, afkomstig van de Kempen, was daar tewerkgesteld als kinder- en winkelmeisje. Jos was er bakkersgast.In 1947  werd hij douanier  in Kapellen nadien te  Brasschaat en keerde terug naar Kapellen waar hij ‘barman’ werd in de douaneschool.  Na nog enkele overplaatsingen kwam hij in Putte terecht, waar hij tot aan zijn pensioen bleef. Germaine was inmiddels ook in dienst bij de douane en ging in hetzelfde jaar als haar man Jos met pensioen.
Jos en Germaine hebben één dochter Maria  die gehuwd is met Luciano en zijn ook erg fier op hun kleindochters Esmeralda en Selena.
Ikim
Al van kleins af kon Jos goed tekenen. En met zijn kunst en gave wou hij architect worden, maar het bijkomende cijfer- en rekenwerk lagen hem niet. Hij ging naar de Koninklijke Academie studeren tot aan de mobilisatie. Jos is een van de oudste leden van kunstkring Ikim en is vooral gespecialiseerd in pentekeningen en schilderen met waterverf. Elke plekje in Putte staat op papier en doek.  Samen hopen zij er nog wel enkele jaartjes bij te doen waarop  Germaine  tegen manlief  zegt “als gij blijft praten, blijf ik luisteren!”
We wensen Jos en Germaine nog vele gelukkige jaren !

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder